PETICIONS, DENÚNCIES, ESMENES, RESPOSTES, RECURSOS, ETC...

 Des de  01 gener del 2004... 

 A LA DGSC... 

31/12/04 Assumpte: “ Instrucció sobre vacances als Mossos d’Esquadra.”

22/12/04 Assumpte: Deficiències a diverses comissaries de les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona

15/12/04 Assumpte: Reunió de la comissió de seguiment dels acords.

22/11/04 Assumpte: “Permís d’assumptes personals (PAPs).”  RESPOSTA_15/02/05

15/11/04 Assumpte: “Mancances en el Predesplegament a la ciutat de Barcelona”.                                                                        RESPOSTA_05/06/05

19/10/04 ASSUMPTE: III Congres del Servei Català del Trànsit (destinat a l'educació viària)

18/10/04 ASSUMPTE : "Proposta solidària amb els països menys desenvolupats."

15/10/04 ASSUMPTE: “Anul·lació de la directriu 8/2001”. RESPOSTA_15/02/05

17/09/04 ASSUMPTE: “Jubilació després de 25 anys de servei dels Mossos d’Esquadra.”

17/09/04 POSICIONAMENT DEL CAT VERS LES BASES DE CONVOCATÒRIA DE CONCURS PER PLACES DE CANINA, TEDAX I SUBSÓL.

15/09/04 ASSUMPTE: “Convocatòria a reunió pel dia 22 de setembre.”

04/08/04 Assumpte: “Manca de seguretat en els controls efectuats al sector de Vendrell”.

22/07/04 ASSUMPTE: Personal destinat a l'especialitat de Trànsit.

22/07/04 ASSUMPTE: Local per a us privatiu a Via laietana.

19/07/04 ASSUMPTE: Incompliments acords 14 de març 2003

11/06/04 ASSUMPTE: " Esmenes a la instrucció sobre permisos per assumptes personals"

03/06/04 ASSUMPTE: " Drets sindicals."

28/04/04 ASSUMPTE: Cursos de conducció policial.

21/04/04 Assumpte: Proposta del CAT sobre material de Trànsit.

06/04/04 RESPOSTA A: ...............       18/02/04 ASSUMPTE: "Protocolarització servei valissa"

02/04/04 ASSUMPTE : " Proposta de recompensa pel compliment de 25 anys de servei."

26/03/04 ASSUMPTE: “Comissaria de Trànsit de El Vendrell i de Vielha”

25/03/04 ASSUMPTE: " Petició de destitució del Major, Comissaris, Staff i renovació de l'Àrea d'afers interns del Cos de Mossos d'Esquadra.

24/03/04 Assumpte: “Vestuari agents policia proximitat”.

19/03/04 Assumpte: Propostes del CAT envers la proposta de modificació de la instrucció 2/2002.

19/03/04 Assumpte: Proposta del CAT per cobrament de judicis.

02/03/04 Assumpte: "Resposta al vostre escrit" 19/02/04 RESPOSTA A: 16/01/04 Assumpte: Mancances a l’especialitat de Trànsit del CME.

24/02/04 Assumpte: “Sol·licitud reunió de la Comissió de seguiment dels acords.”

19/02/04 ASSUMPTE: " Defensa jurídica dels agents d'aquest Cos."

19/02/04 ASSUMPTE: "manca de Personal a l'Especialitat de Trànsit".

18/02/04 ASSUMPTE: "Petició d'inici de negociació."

16/02/04 ASSUMPTE: " Malestar entre els mossos destinats al Palau de la Generalitat."

10/02/04 Planificació de serveis en la setmana i/o dies anteriors i/o posteriors a les vacances.

29/01/04 Assumpte: "Tema mensatel"

27/01/04 ASSUMPTE: " Petició d'intercessió institucional."

14/01/04 Carta a la nova Consellera: "presentació, plantejaments i peticions..."

08/01/04 ASSUMPTE: "Despeses de viatge a judicis".

08/01/04 ASSUMPTE: " Grups Rurals del Cos de Mossos d'Esquadra."

07/01/04 ASSUMPTE: " Arbitrarietat en la selecció per efectuar cursos deformació a l'EPC."

05/01/04 ASSUMPTE : " Formació AFCAP"

02/01/04 ASSUMPTE: NOVES NORMES DE TRÀNSIT

 





31/12/04 Assumpte: “ Instrucció sobre vacances als Mossos d’Esquadra.”

A/ Sr. Jordi SAMSÓ i HUERTA, Director General de Seguretat Ciutadana

Sr.,

Avui hem rebut per correu electrònic la instrucció que regularà les vacances per l’any 2.005 i que vostè signarà en breu.

Les vacances és un dret laboral. Com a tal, la seva determinació hauria de ser negociada amb els representants del col·lectiu.

Si més no el CAT, no estem d’acord, des de fa molts anys, amb la determinació que l’Administració fa de forma unilateral d’aquest dret.

Enguany, tot i el canvi de Govern, tampoc ha canviat la dinàmica, de forma que vostè signarà aquesta instrucció sense haver atès cap de les nostres reivindicacions i, ni tan sols, escoltar-les, cosa que, com a mínim, ens decepciona.

A efectes del seu coneixement, continuarem lluitant, per la via que faci falta, per aconseguir que les hores de vacances siguin reals i que tots els mossos puguin gaudir, com a mínim, d’un mes natural de vacances a l’estiu.

Esperem que algun dia, per part de qui pertoqui, s’assumeixi que tot i pertànyer a un Cos de Seguretat, a nivell individual som treballadors i els nostres drets mereixen tan de respecte com els de qualsevol treballador d’ altres sectors.

Atentament,

Enric ALSINA ILLA, Secretari General del CAT.

Catalunya a 30 de desembre del 2.004

 

 


 

22/12/04 Assumpte: Deficiències a diverses comissaries de les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona

A/ Sr. Valentí Sala i Rostes, Subdirector General de Relacions Laborals i Prevenció de Riscos

Sr., en el desenvolupament de la meva tasca com a delegat de prevenció de riscos laborals i realitzant les pertinents visites a les comissaries detallades, he detectat les greus deficiències que a continuació li exposo.

COMISSARIA DE MONTBLANC

Vestuaris:

- Els lavabos dels vestidors no disposen de cap tipus de ventilació - Les dutxes dels vestidors no disposen de cap tipus de ventilació - Els lavabos i les dutxes tant d'homes com de dones no estan suficientment separats, amb les conseqüents molèsties d'olors, incomoditat, etc. - Els vestuaris dels homes s'han quedat petits, havent de compartir el vestuari destinat a les dones. Caldria buscar nova ubicació tenint en compte també les deficiències comentades amunt. - Al vestuari de dones no hi ha bancs per a canviar-se, seria convenient posar-ne algun. - Al vestuari de dones no hi ha calefacció - Les taquilles són molt petites no havent espai físic per deixar la quantitat de material de què disposa cada agent. Caldria canviar les actuals taquilles per unes de més grans adaptades per a deixar divers material (botes brutes, casc, roba mullada, ...)

Menjador:

- El menjador no disposa de cap tipus de ventilació - El menjador és de dimensions molt reduïdes aproximadament 8 metres quadrats on només hi ha cabuda per tres o quatre agents alhora.

Altres:

- La porta de l'aparcament no disposa de cèl.lula fotoelèctrica per evitar accidents - Presència de forts olors dins a les dependències policials provinents de la fossa sèptica - L'escala que puja des de l'aparcament al terrat no disposa de l'arc de seguretat - El perímetre de la comissaria no està completament vallat, amb el conseqüent risc - Les bombes de calor/aire condicionat incideixen directament als agents amb el risc de malaltia (mals de cap, encostipats, ...) que comporta. Els agents prefereixen utilitzar estufes o obrir les finestres. Creiem que la ubicació dels aparells sés millorable - La furgoneta d'atestats de Trànsit esta a l'exterior de l'aparcament connectant-se a l'electricitat sense cap tipus de protecció contra les inclemències metereológiques

COMISSARIA DEL VENDRELL

- Pel que fa als vestuaris, les dutxes, els lavabos, el menjador, la cèl.lula fotoelèctrica de l'aparcament, la furgoneta d'atestats de Trànsit i la fossa sèptica tenen les mateixes deficiències que les dependències de Montblanc - Hi ha goteres a la comissaria - El parallamps possiblement no està connectat a la toma de terra amb el risc que comporta

COMISSARIA MORA D'EBRE

- Els vestuaris, les dutxes i els lavabos no disposen de cap tipus de ventilació - Les dependències policials no disposen de llum natural, sent totalment artificial - Les dependències policials no compleixen amb la normativa per l'accés a gent amb discapacitat física doncs estan en un primer pis i per a accedir cal pujar tot un seguit d'escales - Al costat de l'entrada de l'aparcament, a l'exterior de la comissaria, hi ha una tapa metàl.lica situada a la pared que està oberta, caldria que estigués tancada per evitar ensurts.

COMISSARIA D'AMPOSTA

- Cap dependència de la comissaria disposa de llum natural - No es disposa de menjador, així que caldria habilitar un espai en condicions per ser utilitzat com a sala de menjador tal com es va acordar en el Pacte signat el 5 de juliol del 1995 entre la D.G.S.C. i les organitzacions sindicals sobre les garanties i compensacions en l'aplicació de la jornada i l'horari de treball. Al no disposar la comissaria de menjador, la nevera i el microones estan al pàrquing on la higiene deixa molt que desitjar doncs és un espai que s'utilitza de magatzem (sovint s'hi troben ratolins) - L'accés a la comissaria està comunicat amb una vivenda amb la qual cosa seria convenient intal.lar alguna mesura de seguretat com podria ser un càmera. També hi ha el problema que per anar als vestuaris s'accedeix per una escala compartida amb una pensió. - L'aparell d'aire condicionat i calefacció perd aigua - Els vestuaris, les dutxes i els lavabos d'homes no disposen de llum natural ni de ventilació - En el vestuari de dones hi ha una mala olor permanent - El WC de la primera planta de la comissaria deixa anar males olors i no disposa de ventilació, tampoc està adaptat per a persones amb deficiències físiques - A l'interior de la comissaria hi ha dos registres, suposadament de clavagueram, que van haver de siliconar-se per les males olors. L'OAC també presenta tapa de registre.

COMISSARIA DE TORTOSA

- El menjador és molt petit pel nombre d'agents que hi treballen, amb la qual cosa cal fer torns per a menjar - El pàrquing és exterior i no disposa de les mesures de seguretat pertinents i la porta d'accés no té cèl.lula fotoelèctrica de seguretat - Manca un espai per a guardar els estris de netja que actualment estan al terra i a l'abast de tothom.

Li demano que prengui les mesures adients per tal de què aquestes greus deficiències siguin subsanades de manera immediata pel benestar dels agents i, en general, del propi col.lectiu.

Atentament,

Albert Figueras i Torné Delegat de Prevenció del C.A.T.

Barcelona, a 15 de decembre del 2004

 

 

 

 

 

 

 


 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ i HUERTA, Director General de Seguretat Ciutadana.

Assumpte: Reunió de la comissió de seguiment dels acords.

Sr. En l'última reunió de la comissió de seguiment van quedar pendents d'estudi per part de l'administració diversos temes, dintre d'aquests estan:

- Pagament de judicis en el supòsit de coincidència de dos el mateix dia. - Material específic de trànsit. - Aplicació de coeficients en les modificacions de planificacions. - Nou quadrant de trànsit. - Instrucció de patrullatge en motocicleta. - Reducció de les hores de PAPs en els permisos per guarda legal. - Pagament dels serveis tipus TASCÓ. - Cursos de formació específics de trànsit. - Patrulles unipersonals a trànsit.

I és per això que li demano que:

Doni les instruccions necessàries per tal de què de manera immediata hi hagi una reunió d'aquesta comissió per tal de solucionar els problemes pendents del col·lectiu.

Atentament,

Oscar Luis Juarranz Moratilla, Coordinador de la Secció Sindical de Trànsit del CAT. Barcelona, 14 de desembre de 2.004.

 


 

 

22/11/04 Assumpte: “Permís d’assumptes personals (PAPs).” 

 

A/ Honorable Sra. Montserrat TURA i CAMAFREITA, Consellera del Departament d’Interior.

 

Sra., en el Decret 15/1997, de 21 de Gener, pel qual es regula el règim de llicencies, permisos i vacances dels membres del cos de Mossos d’Esquadra, en el seu article 7.2 regula com a “Permisos retribuïts, no recuperables i sense justificació , el permís per assumptes personals”, i en article 9.1 diu que “Es pot disposar de seixanta-vuit hores de permís l’any, com a màxim. per assumptes personals sense justificació”.

 

La Llei 6/2002, de 25 d’abril, de mesures relatives a la conciliació del treball amb la vida familiar del personal de les administracions públiques catalanes i de modificació dels articles 96 i 97 del Decret Legislatiu 1/1997, en la modificació del article 97 diu “Especificitats dels permisos per lactància, guarda legal, maternitat, adopció i acolliment, i per tenir cura de persones en situació de dependència.....”

“2. Els permisos per guarda legal, adopció i acolliment, i per tenir cura de persones en situació de dependència, tenen les especificitats següents:......”

“b) En el supòsit de reducció d’un terç de la jornada de treball per raó de guarda legal d’un infant, els funcionaris tenen dret a percebre el 100% de la retribució fins que el infant tingui un any com a màxim......”

 

Segons aquestos articles la reducció d’un terç de la jornada per raó de guarda legal d’un infant menor d’un any és un permís retribuït i com tal no pot implicar cap reducció dels drets garantits per l’esmentat Decret 15/1997, i especialment el dret a gaudir de seixanta-vuit hores de permís per assumptes personals.

 

Amb la implantació del nou sistema de gestió horària “PGH” els funcionaris veuen reduïdes les seves hores de PAPs i això provoca un greuge respecte al període de gaudiment, ja que si es gaudeixen en el període de reducció de jornada per guarda legal, aquesta reducció teòrica de les hores de PAPs no suposa a la pràctica reducció d’hores, i en el supòsit d’acumulació de la reducció per tal de gaudir setmanes senceres de festa, o en el supòsit de gaudiment d’aquestes hores fora del període de guarda legal, si que suposa una reducció pràctica de les hores de PAPs.

 

i es per això que li DEMANO:

 

La interpretació de la conselleria en base a la Ley 30/92, de 26 de noviembre, de Régimen Jurídico de las Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo Común, d’acord amb el principi d’uniformitat en l’actuació de l’Administració pública que desenvolupa l’article 9 de la Constitució Espanyola, com a dret fonamental.

 

Que aquesta petició es una pregunta vinculant a l’òrgan de l’Administració afectat i en base al procediment establert al respecte.

 

Atentament,

 

Enric Alsina Illa, SG del CAT

Barcelona, 23 de Novembre de 2.004

 


 

15/11/04 Assumpte: “Mancances en el Predesplegament a la ciutat de Barcelona”.

 

A/ Sr. JORDI SAMSÓ I HUERTA, Director, General de Seguretat Ciutadana.

 

Sr. Amb la progressiva arribada dels membres del nostre cos a la ciutat de Barcelona, comencen a sorgir diversos problemes que poden afectar, tant als treballadors del cos com a la resposta donada cap a la ciutadania.

 

En el servei prestant la nit del 10 al 11 de novembre, i que va tenir com a conseqüència la agressió a dos membres del cos, va quedar palès les greus mancances que pateixen els agents destinats en aquestes unitats que realitzen el predesplegament, entre altres:

 

- Manca de cobertura via emissora, en diverses zones de la ciutat., lo que provoca, un aïllament total per tal de rebre reforços davant una actuació complicada o perillosa, com va ser aquest cas.

- Manca d’una eina de defensa que es pugui portar en serveis efectuats de paisà i per tal de garantir una mica més la seguretat dels treballadors.

- Caos a l’hora d’organitzar los serveis i coordinar-los amb CNP o G.U.B.

 

Es per això que des de el CAT i per tal de garantir la seguretat, tant de treballadors com de ciutadans, li demanem:

 

- Es solucionin els problemes de cobertura o que a les dotacions que hi hagin de treballar per aquestes zones se’l doti d’un telèfon mòbil o qualsevol altre sistema que els garantitzi el seu recolzament en situacions d’alt risc.

- Es doni de dotació a les patrulles que realitzen servei de paisà d’una defensa plegable que en cas d’enfrontament els pugi servir d’eina defensiva.

- S’organitzi d’una manera més acurada els serveis, els recolzaments, i la col·laboració amb altres cosos policials.

 

Atentament,

Enric Alsina Illa,

Secretari General del CAT,

Barcelona, 16 de Novembre de 2.004

 


19/10/04 ASSUMPTE: III Congres del Servei Català del Trànsit (destinat a l'educació viària)

A/ Sr. Jordi SAMSÓ I HUERTA, Director General de Seguretat Ciutadana.

Sr., durant els propers dies 4 i 5 de novembre es durà a terme el III Congrés Internacional de Polítiques Europees de Trànsit, organitzat pel SCT.

 

Des del CAT, creiem que aquest congrés és interessant per la majoria dels integrants de les Àrees Regionals de Trànsit, i és per això que ens sobta que:

 

1-     No s’hagin dictat normes objectives per tal d’escollir el personal que hi vulgui anar.

2-     Que el Cap de l’ART Metropolitana Sud delegui en un caporal la funció de seleccionar, a dit, el personal per assistir segons document que s’adjunta, que trenca tots els principis d’igualtat, objectivitat, democràtics dels quals hauríem de ser els primers precursors.

 

 

És per això que, li DEMANEM:

 

Doni les instruccions precises per tal de que la selecció de personal per aquest i d’altres d’esdeveniments sigui d’una manera objectiva.

Atentament,

 

 

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla,

Coordinador de la secció sindical de trànsit del CAT-ME.

Barcelona, 20 de Octubre de 2.004.

 

 

 


18/10/04 ASSUMPTE : "Proposta solidària amb els països menys desenvolupats."

A/ Sr. Jordi SAMSÓ i HUERTA, Director General de Seguretat Ciutadana.

Sr.,

A les diverses dependències dels Mossos d'Esquadra i de la vostra Direcció General hi ha màquines expenedores d'aliments i begudes, així com alguns serveis de càtering i restauració.

Una forma de solidaritzar-se amb països menys desenvolupats que el nostre és comprar productes dels anomenats de comerç just, iniciativa que han encetat algunes ONG's.

Pensem que seria un gest important que vós i el Govern actual de la Generalitat, impulséssiu les mesures necessàries per a que totes les empreses alimentàries que subministren o treballen amb la Generalitat, comprin les seves matèries primeres, els seus productes, a través de la xarxa de comerç just. Per tot això us proposem que si esteu d'acord amb aquesta petició, la traslladeu a qui correspongui i doneu les instruccions oportunes al respecte Atentament,

Enric ALSINA ILLA, Secretari General del CAT. Catalunya a 18 d'octubre del 2.004.

 

 


 

 

15/10/04 ASSUMPTE: “Anul·lació de la directriu 8/2001”.

A/ Sr. Jordi SAMSÓ I HUERTA, DIRECTOR GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA

Sr. en data 04 de desembre de 2.003 li vàrem demanar la modificació de la directriu 8/2001, per considerar que aquesta no vetllava correctament per la seguretat en el treball dels agents del cos destinats a trànsit. Sr. en data 1 d'octubre de 2.004, el Cap de la Divisió de Trànsit va dictar la directriu 06/2004, que anul·la les dictades amb anterioritat 1/2000 i 8/2001., amb la qual estem en gran part d'acord, ja que creiem que l'eina principal de treball de l'especialitat ha d'ésser la motocicleta, però amb una sèrie de garanties per la seguretat dels treballadors i per millorar en lo possible el servei prestat a la ciutadania. En aquesta instrucció no es recull, com ho venia fent l'anterior, el supòsit de les condicions meteorològiques adverses, ni les nostres demandes que es basaven en els següents raonaments: La realització del servei de motocicleta a la carretera, amb manca de llum solar, és ineficaç per les següents raons:

- Dificulta considerablement la vigilància del trànsit i la resposta davant un requeriment del ciutadà, doncs la manca de visibilitat en aquestes condicions incrementa de manera elevada els riscos de perillositat pels conductors d'aquests tipus de vehicles i per tant, la conducció es fa amb més precaució, restant òbviament a l'operativitat del servei - Impossibilita confeccionar documents (T-06, plecs d'investigació, actes diverses o denuncies de trànsit) amb dues mans (subjectar la llanterna, el paper i escriure, etc.). - Manca de llums prioritaris, balises, cons i senyals imprescindibles a l'hora de senyalitzar qualsevol tipus d'incidència en la carretera, especialment en aquestes condicions, de les que no disposa la motocicleta (el cotxe patrulla porta tant davant com darrera tres llums prioritaris a mes de la barra lluminosa posterior, les senyals de trànsit, les 2 balises lluminoses, etc.)

En definitiva, és prou evident que davant d'aquests problemes amb manca de llum solar, l'operativitat, control dels riscos, i la senyalització que porta un cotxe patrulla, és del tot recomanable i alhora més efectiva que la del servei de motocicleta.

i és per això que li

DEMANEM:

Que es modifiqui la directriu 06/2004, sobre els criteris d'ús de vehicle policíac en relació amb el patrullatge de trànsit, en el sentit de que s'incloguin els paràgrafs següents: - En el supòsit de que hi hagin condicions climatològiques adverses a la carretera com pluja, boira, gel o qualsevol altre, s'utilitzarà el vehicle de 4 rodes. - En els supòsits de manca de llum solar, i quan les necessitats operatives així ho permetin, es podrà substituir la motocicleta per el vehicle de 4 rodes.

Atentament,

Oscar Luis Juarranz Moratilla, Coordinador de la Secció Sindical de Trànsit del CAT-ME Barcelona, 15 d'octubre de 2.004

 

 


 

17/09/04 ASSUMPTE: “Jubilació després de 25 anys de servei dels Mossos d’Esquadra.”

 

A/ Honorable sra. Montserrat TURA i CAMAFREITA, Consellera del Departament d'Interior.

 

Us escric la present en qualitat de Secretari General del sindicat Col·lectiu Autònom de Treballadors-Mossos d'Esquadra i com a membre del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra.

El col·lectiu al que represento és majoritàriament jove, el qual dissimula els problemes i conseqüències que una plantilla en edat pròxima a la jubilació pot representar per l'exercici de la funció policial.

Existeixen precedents de cossos policials que, per garantir la màxima eficiència del servei han establert la possibilitat que els policies es puguin jubilar un cop complerts els 25 anys de servei.

Aquest avenç social és una reivindicació històrica també del nostre col·lectiu, que, a poc que s'analitzi se'n veuen les avantatges per la societat, per l'administració i pels afectats.

En la nostra opinió, ens hem d'avançar als fets, a que una bona part del col·lectiu arribi a edats avançades per donar una solució a la problemàtica que generarà, més amb el model propi que ha instaurat el nostre Cos, lluny de la policia de reacció o a requeriment.

Us demano que inicieu les reformes legislatives oportunes per tal que els Mossos d'Esquadra puguin jubilar-se voluntàriament, amb el 100 % del sou un cop assolits els 25 anys de servei.

En qualsevol cas, també us demano un posicionament, una resposta a aquest requeriment per part del Govern del que formeu part, ja que és d'interès per molts membres d'aquest Cos conèixer la vostra disposició al progrés social i del servei policial.

Atentament,

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

Catalunya a 16 de setembre del 2.004.

 


17/09/04 POSICIONAMENT DEL CAT VERS LES BASES DE CONVOCATÒRIA DE CONCURS PER PLACES DE CANINA, TEDAX I SUBSÓL.

A/ Sr. Joan NAVARRO i ISERN, Subdirector General de Recursos Humans.

1- No estem d’acord amb el requisit d’haver de tenir el BTP. A l’establir aquest requisit s’està invertint la responsabilitat sobre la seva tinença. El BTP és un tipus de carnet de conduir que és necessari per conduir vehicle d’urgència, per tant, una obligació derivada i provocada per la nostra feina. Així doncs, és l’Administració la que ha de facilitar i donar els mitjans per a que els mossos que no el tinguin se’l treguin.

2- Tot i que estigui establert per normativa, considerem injust que el mèrit per destinació prèvia del cónjuge només s’apliqui a funcionaris. Proposem que s’apliqui a tothom qui tingui parella, encara que aquesta no sigui funcionària.

3- Considerem que és injust i pervers que es valori el temps treballat en aquestes destinacions amb caràcter provisional. Injust perquè el haver estat en aquestes destinacions ja fa que la persona afronti amb molts més coneixements, amb avantatge, aquests concursos oposició. Pervers perquè les destinacions provisionals s’atorguen de forma arbitrària, sense garantir els principis d’igualtat d’oportunitats i objectivitat, amb el qual, puntuar-ho equival a assignar les places de forma directa, deixant buit de contingut el fet que hi hagi concurs oposició.

4- Continuem estan en contra que es puntuï el PGA, per les raons exposades reiteradament.

5- Considerem il·legal que es puntuïn cursos sindicals, si s’arriba a fer, ja que el pacte del 99 a ser denunciat per la nostra organització.

6- Estem en contra que la prova psicotècnica inclogui una entrevista, en tan en quan el contingut, objectiu, sistema de valoració, no sigui inclòs a les pròpies bases i s’efectuï de forma guiada, per garantir-ne l’objectivitat.

7- Proposem que els cursos de formació selectius hi accedeixi un percentatge superior al de places convocades i que si al final del procés aproven més persones que vacants, en un primer moment ocupin plaça els que més puntuació tinguin, quedant la resta en les seves destinacions anteriors, en situació d ’expectativa de destinació. Amb el qual, passarien a ocupar places de l’ especialitat en el moment en que hi haguessin vacants o es creessin noves places, cosa força probable fins que finalitzi el desplegament. Amb això també s’economitza.

8- El curs de formació selectiu ha de donar dret a percebre les indemnitzacions per raó de servei que estableix la normativa. L’ administració estableix les condicions, però ha de fer front a les despeses que això genera a les persones. Al cap i a la fi és en benefici de l’ organització.

9- Considerem il·legal deixar que algunes proves siguin determinades a posteriori segons criteris tècnics que de forma arbitrària estableixi la comissió de valoració ( article 7.2)

10- Considerem excessivament llarg el termini de 12 mesos per resoldre el concurs.

11- Estem en contra que les discromatòpsies siguin motiu de no apte, quan no afecten al desenvolupament de la feina.

12- Estem en contra que les proves físiques tinguin caràcter selectiu. La forma física és cojuntural i si l’administració considera necessari el manteniment d’un determinat nivell de forma física hauria de destinar una part de la jornada laboral a l’entrenament.

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

Catalunya a 16 de setembre del 2.004.

 


 

A/ Sr. Joan NAVARRO i ISERN, Subdirector General de Recursos Humans.

15/09/04 ASSUMPTE: “Convocatòria a reunió pel dia 22 de setembre.”

Sr.,

En data 15 de setembre d'enguany hem rebut via fax una convocatòria a reunió pel dia 22 de setembre, amb la que, suposadament, es reprèn el marc de negociació aprovat en el seu dia, amb el vot en contra dels consellers del CAT , pel Consell de Policia. L'acord del Consell de la Policia establia 3 comissions amb tres temes inicials de negociació, concretats en reunions posteriors de les mateixes comissions, les quals presideix el senyor Valentí SALA. Sorprenentment, en aquesta ocasió, la convocatòria la fa vostè. També estableix, de forma unilateral, un ordre del dia que no té res a veure, i aquí és on ja ens perdem. Primer s'incompleix la llei de pressupostos al no haver passat al col·lectiu al nivell C. Ara, els acords del Consell de Policia i les comissions, tampoc serveixen per a res. Francament, és una situació esperpèntica. Així doncs, vist que per la via de fet, es donen per invàlides totes les relacions i acords amb les altres organitzacions sindicals haguts fins ara, donem per fet que vostès, de forma unilateral, fan i desfan, amb el qual, ens sentim legitimats per demanar l'immediat inici de negociacions per arribar a l'assoliment del torn fix al Cos de Mossos d'Esquadra, tot i que, en el seu moment, de forma democràtica, no va ser establerta aquesta prioritat. Entenem que si no es respecten els acords democràtics ( tot i que hi estàvem en contra) per unes coses, tampoc s'han de respectar per les altres. En el cas, poc probable, que la part que vostè representa, es negui a iniciar aquesta negociació, el CAT intentarà mobilitzar al col·lectiu per fer la pressió necessària fins l'assoliment de l'objectiu, per altra banda, just i necessari. Amb el present, també voldríem que considerés impugnada la convocatòria de reunió pel dia 22 de setembre per incompliment dels acords del Consell de la Policia i comissions derivades, a més del defecte forma de no haver estat convocada pel President ni establir quina comissió tracta què, també al·leguem el fet de no haver donat als sindicats la oportunitat de proposar punts de l'ordre del dia.

Atentament,

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT. Catalunya a 15 de setembre del 2.004

 

 


 

04/08/04 Assumpte: “Manca de seguretat en els controls efectuats al sector de Vendrell”.

 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ I HUERTA, Director General de Seguretat Ciutadana.

 

Sr. des de la Secció Sindical de Trànsit del CAT-ME, volem denunciar la manca de seguretat envers els agents destinats en aquesta especialitat a l’hora de efectuar controls d’alcoholèmia nocturns.

En aquests serveis i pel seu caràcter aleatori, és impossible esbrinar abans d’aturar un vehicle, el nombre de persones i tipus d’individus que en porten. És per això que, amb bon criteri des de totes les ARTs, per motius de seguretat i per tal de garantir la integritat dels agents que efectuen els controls, aquests es realitzen amb un mínim de dos patrulles; llevat del sector de trànsit d’El Vendrell on -segons comunicat intern del Sergent Cap del Sector, Cèsar Negro (seguint instruccions de l’Inspector Cap de l’ART-TARRAGONA)- amb data 23-07-2004 i número 004/04 que s’adjunta, diu: “no és motiu suficient la manca d’efectius per no realitzar aquests controls .../... i que l’ART-Tarragona no és l’ART-Metropolitana on per realitzar un control d’alcoholèmia nocturn es demana un mínim de tres dotacions”. Respecte a aquesta darrera afirmació del Sergent Negro, li comuniquem que segons ordres del Cap de l’ART Metropolitana els controls nocturns efectuats de nits, sempre han de tenir un mínim de 2 patrulles...

I la meva pregunta és:

Per què aquesta diversitat de criteri? aquesta ambigüitat a l’hora de comunicar els procediments policials? aquesta clara manca de coherència? aquest menys preu a la seguretat física dels agents de trànsit? Quina diferència hi ha entre un control realitzat a la C-32 terme municipal de Cubelles i la mateixa via un Quilòmetre més endavant terme municipal de Cunit?, o la N-340, o l’AP-7, o la C-31?.

Senyor, els controls d’alcoholèmia són una eina molt important per reduir la sinistrabilitat del nostre país, però com a tot en aquesta vida, en aquesta professió, s’ha de garantir amb unes condicions mínimes de seguretat que permetin fer-los realment eficaços.

És per això, que li demanem aclareixi el més aviat possible aquesta situació amb els comandaments aquí esmentats, per tal de què quedi de forma clara l’ordre que no és faran controls nocturns d’alcoholèmia si no hi ha un mínim de 2 patrulles operatives per aquest servei.

 

Atentament,

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla,

Coordinador de la Secció Sindical de Trànsit del CAT-ME

Barcelona, 4 d’Agost de 2004.

 

 


 

.22/07/04 ASSUMPTE: Personal destinat a l'especialitat de Trànsit.

 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ I HUERTA, DIRECTOR GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA.

 

Sr. des de la Secció Sindical de Trànsit del CAT-ME, per tal de complir amb els nostres compromisos com a representants dels treballadors d'aquest col·lectiu, li demanem:

Ens faci arribar, amb la màxima prestesa, el nombre d'efectius destinats a l'especialitat de trànsit (Nivells 2 i 3) en les següents dates i per ARTs.:

- Juny 1998 (Desplegament a Girona) 

- Juny 1999 (Desplegament a Ponent i Pirineus) 

- Desembre 2000 (Desplegament a la resta del territori)

 - Juliol 2004 (Actual)

Atentament,

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla, Coordinador de la Secció Sindical de Trànsit del CAT-ME, Barcelona, 22 de Juliol de 2004.

 


 

22/07/04 ASSUMPTE: " Local per a ús sindical privatiu a Via Laietana".

A/ Sr. Valentí SALA i ROSTES, Subdirector General de Recursos Humans i Relacions Laborals.

 

Sr., En qualitat de Secretari General del CAT, he estat informat pels representants d'aquesta organització assistents a la reunió de data 21 de juliol d'enguany que la resta d'organitzacions sindicals han arribat a un acord de repartiment de l'espai privatiu d'ús sindical del local de Via Laietana que perjudica greument els legítims drets del CAT com a tercera força sindical representativa de les 5 existents, a forma de corró.

Sobre locals sindicals existeix nombrosa jurisprudència, en base a la qual ens atrevim a demanar al Departament, a través de vostè, que hi actuï en conseqüència i no ens obligui a engegar un altre procediment contenciós, cosa que farem si, com és habitual se'ns fa combregar amb rodes de molí.

El dret a local, com el de taulells i a diferència del de crèdit horari, no és un dret sotmès a proporcionalitat, cosa que coneixen perfectament vostès i els nostres amics d'altres organitzacions.

L'empresa, en aquest cas, vostès, poden optar per facilitar locals d'ús compartit igualitari o d'ús privatiu. En aquest cas s'ha optat per l'ús privatiu, però, aquest ús també ha de ser igualitari si no es vol caure en una desviació vers la jurisprudència existent. És per això que aquesta qüestió no ho és d'un acord, sinó de legalitat.

Per tot això, vist que no hi ha acord amb la resta de sindicats, els quals, òbviament formen una aliança d'interessos anti-CAT, LI DEMANEM,

Que previs els tràmits i informes corresponents,

- Facin una divisió el més equitativa possible de l'espai disponible en el pis de Via Laietana.

- Els espais establerts siguin triats per ordre de representativitat de les organitzacions sindicals.

Atentament,

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

Barcelona a 22 de juliol del 2.004.

 

 

 

 


 

19/07/04 ASSUMPTE: Incompliments acords 14 de març 2003

 

A/ Sr. Valentí SALA I ROSTES, Subdirector General de Relacions Laborals i prevenció de Riscos.

Sr. com vàreu demanar us fem arribar els greus incompliments dels acords signats entre l'administració i les organitzacions sindicals representatives del cos. - Abonament de les assistències a judici, en les quals no es compensa múltiples assistències en el mateix dia, així com el greuge que significa las hores dedicades a l'assistència de judici després de sortir del torn de nit, ja que si s'acumulen suposen 5 hores i si es cobren 3. - Retards superiors als dos mesos en el cobrament de les hores extraordinàries. - Fracàs del actual sistema de formació a trànsit pel sistema AFCAP com queda palès per les sol·licituds presentades en els cursos 2004, s'han sospès 6 de 7 cursos possibles. - Incompliment de transparència en el sistema de VAR-15 e irregularitats flagrants de la instrucció 2/2002, així com la realització de serveis en ocasió d'esdeveniments autoritzats pel SCT coberts per servei normal amb la minva d'efectius que això comporta. - No aplicació de les compensacions per modificacions de planificació. - Planificació de serveis en la setmana anterior i posterior a vacances que segons la seqüència general de 10 setmanes no hi hagi planificat treball. - Seqüència de treball R-3 superior a 3 dies.

Per tot això el demanem que prengui les mesures necessàries per tal de garantir el efectiu compliment dels acords i que les reunions de la comissió es realitzin amb una periodicitat menor. Atentament,

Barcelona, 19 de Juliol de 2004, Oscar Luis Juarranz Moratilla, Coordinador de la Secció Sindical de trànsit del CAT-ME

 

 

 

 

 

 


 

A/ Sr. Valentí SALA i ROSTES, Subdirector de Relacions Laborals de la DGSC
en funcions.

11/06/04 ASSUMPTE: " Esmenes a la instrucció sobre permisos per assumptes personals "

Sr.,

La proposta d'instrucció sobre regulació de Permisos per Assumptes Personals
representa una clara agressió restrictiva a un dret establert per la Llei de
Funció Pública, un greuge comparatiu vers la resta de funcionaris de la
Generalitat, tot plegat, sense cap compensació.
Reflectir tot això per escrit requereix  una important inversió
intel·lectual i temporal, el tema és important i valdria la pena fer l'
esforç en el cas de comptar amb un interlocutor receptiu a les nostres
propostes, amb el qual es pogués tenir un debat racional sobre totes les
qüestions, però, no té sentit quan l'interlocutor demostra l'actitud que
vostè ha demostrat amb aquesta organització.
Així doncs PRESENTEM UNA ESMENA A LA TOTALITAT.

Atentament,


Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

Catalunya a 10 de juny del 2.004.


 

A/ Honorable senyora Montserrat TURA i CAMAFREITA, Consellera del Departament d'Interior.

ASSUMPTE: " Drets sindicals."

Honorable sra.,

Fa quasi un any que estem reclamant que s'apliqui la normativa que obliga al Departament a facilitar locals degudament habilitats per la pràctica de l'acció sindical a tots els centres de treball de 250 treballadors o més, dret que ens pertoca com a organització sindical representativa, sense cap mena de resultat positiu. Tanmateix el dia 1 de juny d'enguany s'ha celebrat la vista oral amb la sentència de la qual esperem obtenir el reconeixement efectiu d'aquest dret. Alhora, hem pogut saber que en data 28 de maig d'enguany, el seu Departament va signar un acord amb les organitzacions sindicals representatives APESME, SPC, SAP i APPAC, en el qual s'establien tot un seguit de mitjans econòmicsi humans amb que l'administració dotarà a les organitzacions sindicals en funció de la seva representatitivitat. En el seu moment, la nostra organització ja va comunicar a l'interlocutor per part del Departament que, exceptuant les qüestions que estan en litigi (locals), en cas que s'arribés a un acord amb la resta d'organitzacions pel que fa a subvencions i crèdit horari, sens informés d'allò que ens pertocava seguint els criteris d'equitat que garanteixen el tracte igualitari a totesles organitzacions sindicals representatives, als efectes de poder exercir-los. A dia d'avui, no s'ha atès la nostra petició, amb el qual, no sabem quin crèdit horari ens correspon, quina subvenció ens pertoca i no disposem dels locals degudament dotats que la llei estableix. Tot el qual ens està causant un important perjudici. Per tot això,

LI DEMANEM, 1- Doni les instruccions oportunes per tal que s'habilitin locals sindicals degudament equipats per la pràctica sindical a tots els centres de treball de 250 treballadors o més i se'ns en donin claus. 2- Se'ns informi del crèdit horari i subvencions de les que disposem i se'ns faci arribar una còpia autenticada dels acords signats amb la resta d' organitzacions sindicals representatives, als efectes de poder comprovar si els mitjans dels que se'ns dota responen a aquests criteris d'equitat.

Atentament, Enric ALSINA ILLA, Secretari General del CAT. Barcelona a 2 de juny del 2.004.

 

 

 


 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ I HUERTA, DIRECTOR GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA.

28/04/04 Assumpte: Cursos de conducció policial.

Sr. Des de fa uns mesos, es realitzen per diversos integrants del Cos destinats en unitats específiques, uns cursos de conducció policial impartits per el centre de formació en seguretat "Can Padró". Aquests cursos van destinats a agents per tal de millorar la seva destresa en la conducció de vehicles policials, necessària per el bon desenvolupament de la seva tasca. El cas, és que els agents destinats a trànsit, per el seu treball específic, són dels que més quilòmetres realitzen en vehicles policials, (un agent realitza una mitja d'entre 100 i 200 quilòmetres a diari). Només aquest fet, justificaria que tots els agent de trànsit l'haurien de realitzar. La problemàtica, la realitat a la carretera però, va molt més enllà. Els estudis i l'estadística en matèria de trànsit ens marca, freda i clarament, la gran importància de donar una resposta el més ràpidament possible a les incidències que es produeixin a les carreteres. Evitar en tot el que es pugui les successives conseqüències més que probables de progressió de nous incidents, ha de ser una prioritat, una obligació per l'administració. Aquesta rapidesa, a l'haver d'afrontar senyalitzacions adequades, ajudes a les víctimes, etc. condicionada en molts casos a situacions límit d'aigua, gel o boira que dificulten la conducció, fan imprescindible que, per aquells que han de garantir la seguretat dels ciutadans i procurar de la seva pròpia, tinguin la formació i preparació mínima adequada.

És per tot lo abans esmentat que li DEMANEM:

Que tots els agents destinats a l'especialitat de trànsit, realitzin sense falta i de la manera més immediata possible, aquest curs. Esperem que tingui en consideració aquests fets i no haguem de patir els efectes d'una manca de prevenció i servei que la llei ens marca com a deure inexcusable.

Atentament,

Oscar Luis Juarranz Moratilla, Coordinador de la secció de Trànsit del CAT-ME Barcelona, 27 d'abril de 2004.


 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ I HUERTA, DIRECTOR GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA.

 

 

21/04/04 Assumpte: Proposta del CAT sobre material de Trànsit.

 

 

Sr. una de les màximes preocupacions de l’administració ha d’ésser la de vetllar per la seguretat  i integritat física dels treballadors del Cos de Mossos d’Esquadra. La perillositat de la tasca de vigilància dels mossos de trànsit a les carreteres, fa del tot imprescindible que es doti de material de vestuari específic, i molt especialment, que s’incideixi en els elements reflectors per tal de senyalitzar amb la màxima eficàcia la presència dels agents.

Donat que, segons diu la instrucció 8/01, el patronatge habitual es realitzarà en motocicleta...

 

Proposem que l’adquisició, o al menys el material de reposició, tingui les següents característiques:

 

Jaqueta de Motorista:          

Dotada de protector d’esquena integrat i la resta de proteccions habituals.

Que sigui de dues peces, de tal manera que permeti la seva utilització tant al hivern com al estiu; i de material reflector semblant al que ja porta la jaqueta d’hivern i de pluja o el folre polar.

 

Pantalons de Motorista:

Per tal de poder portar la moto amb comoditat i evitar trencaments, demanem que siguin elàstics.

 

Botes de Motorista:

Per tal de garantir més la visibilitat dels agents en tot moment, i donat que les polaines presenten inconvenients a l’hora de fer-les servir en el patrullatge en motocicleta, és necessari que aquestes estiguin dotades d’una franja de material reflectant.

 

 

Atentament,

 

 

 

 

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla,

Coordinador de la secció de Trànsit del CAT-ME

Barcelona, 21d’abril de 2004.

 

 

 


 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ i HUERTA, Director General de Seguretat Ciutadana.

 

02/04/04 ASSUMPTE : " Proposta de recompensa pel compliment de 25 anys de servei."

 

 

Sr., la nostra organització sindical considera que, com passa en altres cossos policials, l'administració hauria de tenir un detall especial per raó dels anys que es porten treballant en ella, simbòlicament, els 25. Pensem que és un reconeixement necessari, poc costós per l'administració, però molt especial pel treballador.

 

 

Proposem que s'inclogui en la normativa, possiblement en el decret que regula les recompenses i distincions en aquest Cos, que quan un mosso d'esquadra compleixi els 25 anys de servei, sigui recompensat amb una paga íntegra, 15 dies de vacances addicionals i un objecte commemoratiu en reconeixement de la tasca desenvolupada, tot plegat, lliurat el l'acte institucional del dia de les esquadres de l'any corrent.

 

L'acceptació d'aquesta proposta seria un gest molt significatiu per la seva part.

 

Atentament,

 

 

 

 

 

 

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

 

Catalunya a 1 d'abril del 2.004

 

 

 


 

26/03/04 ASSUMPTE: “Comissaria de Trànsit de El Vendrell i de Vielha”

A/- Subdirecció General de Recursos Humans de la Direcció General de Seguretat Ciutadana.

 

Ens han arribat queixes per part dels agents destinats a la comissaria de Trànsit d’El Vendrell  sobre les males olors de les clavegueres.

 

Ja sigui pel emplaçament de la mateixa, situada al costat d’un parc, o per que les canalitzacions no estan fetes correctament, amb les calors d’aquest estiu passat i les pluges posteriors, s’han incrementat les males olors.

 

Sobre la comissaria de Vielha, cal recordar l’emplaçament de la mateixa, que està aprop d’una torre d’alta tensió. Aquesta torre esta tornant a crear inquietut en els agents allà destinats, per les conseqüències que pot comportar a la salut.

 

 

En qualitat  de Delegat de Prevenció, prego que previ els tràmits i informes corresponents s’efectuïn quantes gestions i actes per a corregir els diferents aspectes denunciats.

 

 

Atentament,

 

 

Jordi MESTRES MESTRES, delegat de Prevenció del C.A.T

Barcelona a 27 de febrer de 2004

 


25/03/04 ASSUMPTE: " Petició de destitució del Major, Comissaris, Staff i renovació de l'Àrea d'afers interns del Cos de Mossos d'Esquadra.

 

A/ Honorable Montserrat TURA i CAMAFREITA, Consellera del Departament d'Interior.

 

Honorable sra., durant molts anys, aquest Cos, ha estat instrumentalitzat políticament. Els seus antecessors han "col·locat" en àrees sensibles, de control, a persones afectes. La nostra lluita per a la professionalització i la independència política ha estat constant. En la nostra opinió, aquesta politització ha estat demostrada en diversos casos per part de l'actual Major, Comissaris i Àrea d'afers interns, el qual ha provocat nombrosos conflictes entre la nostra organització i aquests instruments polítics. La cosa ve de lluny, tanmateix, en data d'avui, han arribat a les nostres mans uns documents, que us adjuntem, i que pensem que fan vessar el got.

Els Mossos d'Esquadra estem sota un estricte règim jeràrquic, fiscalitzats en les nostres actuacions per les respectives OAC's, caporals, sergents, sots-inspectors, caps d'ABP, caps regionals, jutges, etc. Tanmateix, el Major, segons diu en comunicat intern de data 13/02/04, es permet, sense utilitzar el conducte reglamentari, ordenar la investigació de 67 membres d'aquest Cos, fent hipòtesis absurdes, sense haver fet les més mínimes comprovacions (ens consta que hi ha errors). La transcendència pública d'aquest documents que, francament, no sabem com s'ha produït, ha provocat una alarma general en el Cos.

Per nosaltres és absolutament necessària una neteja a nivell superior del Cos si realment volem un Cos de Policia despolititzat i dedicat al servei dels ciutadans. Per això, li demanem que sigui destituït l'actual Major, els actuals Comissaris, el seu Staff i es faci una renovació a fons de l'Àrea d'afers Interns.

 

Atentament,

 

 

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

 

Barcelona a 23 de març del 2.004.

 


 

A/ Sr. JORDI SAMSO I HUERTA, Director General de Seguretat Ciutadana.

 

24/03/04 Assumpte: “Vestuari agents policia proximitat”.

Sr. els serveis de Policia de proximitat realitzat per les patrulles del Cos de Mossos d’Esquadra van ser creats per donar una resposta ràpida i àgil, dintre de casc urbà,  als requeriments dels ciutadans. És per això, i en base a la seva mobilitat, que el principal vehicle per realitzar aquestes tasques és la motocicleta, doncs  la seva resposta és més ràpida que el cotxe patrulla i sovint arriben els primers al lloc dels incidents.

Com ja sabeu, el servei amb motocicleta però també comporta uns riscos inherents;  la visibilitat, les circumstàncies climatològiques, les caigudes, etc. que calen prevenir-los amb uns mitjans mínims indispensables per garantir la seguretat física dels agents.

Actualment, per desgràcia, estem rebent moltes queixes de manca d'aquests tipus materials en qüestió.

 

És per tot això que li demanem:

 

 

Que es doti als agents que utilitzen les motocicletes de vestuari especial consistent en botes especials, guants de motocicleta i jaqueta reflectant amb proteccions.

Que es dotin aquestes patrulles d'armilles antibales especials que es puguin portar en el tipus de vehicle que fan servir.

 

 

Enric Alsina Illa,

Secretari General del CAT-ME

Catalunya, 22 de Març de 2004.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

19/03/04 Assumpte: Propostes del CAT envers la proposta de modificació de la instrucció 2/2002.

 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ I HUERTA, DIRECTOR GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA.

Sr. tal i com vàrem convenir a la reunió del dia 10-03-2004 en la Divisió de Trànsit, passem a exposar-li el posicionament del CAT en relació a la proposta de referència:

 

Demanem:

 

Que tots els serveis que es realitzin com a prestació del servei policial que s’organitza a partir d’autoritzacions del Servei Català de Trànsit tinguin el mateix tractament independentment de:

-         la seva durada en el temps; i amb un còmput mínim de 4 hores, a tots els efectes, per tots aquells que no hi arribin.  

-         la titularitat de l’entitat privada que el requereix ( especialment amb el RACC, donades les greus irregularitats i precarietats hagudes amb la gestió de l’anterior administració).

 

Que tots els efectius participants en aquests esdeveniments entrin en el VAR-15 independentment de l’origen de seva unitat de destinació.

 

Que les despeses de manutenció es cobrin a banda de les hores retribuïdes.

 

Que es facin públiques setmanalment, per major transparència i claredat, les llistes per destinacions dels serveis prestats i els agents que els han realitzat.

 

Que els criteris per avaluar la perícia en la conducció de la motocicleta per la realització de determinades proves siguin totalment objectius, i com a condició indispensable contempli el quilometratge efectuat amb la motocicleta oficial en el darrer any abans de la data del servei a cobrir, eliminant qualsevol altre criteri amb subjectivitat.

 

Atentament,

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla,

Coordinador de la secció de Trànsit del CAT-ME

Barcelona, 17 de març de 2004.

 

 


 

19/03/04 Assumpte: Proposta del CAT per cobrament de judicis.

 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ I HUERTA, DIRECTOR GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA.

 

Sr. tal i com vàrem convenir a la reunió del dia 10-03-2004 en la Divisió de Trànsit, passem a exposar-li el posicionament del CAT en relació la unificació de criteris en els casos de coincidència de dos o més assistències a judici en el mateix dia.

 

Hem elaborat una proposta que creiem que pot ser interessant per ambdues parts.

 

D’entrada, s’ha de tenir en conta el greuge que suposa pels treballadors el perdre un dia de festa per assistir a judicis com a conseqüència de la seva vida professional.

 

És per això que considerem que:

 

En els desplaçaments dintre de comarca de destinació, el temps que el mosso inverteix en els trasllats sigui quantificat com a mitja hora més en cada trajecte i com a una hora més en els supòsits de que sigui fora de comarca.

 

En els supòsits de coincidència:

 

-          a judicis dintre de la mateixa comarca, quan el temps que hi hagi entre la sortida de casa (mitja hora abans de la primera citació) i l’arribada (mitja hora desprès de finalitzar el últim judici) sigui de tres o més hores,  es paguin 6 hores.

 

-          a judicis fora de comarca de destinació, quan el temps que hi hagi entre la sortida de casa (una hora abans de la primera citació) i l’arribada (una hora desprès de finalitzar el últim judici) sigui igual o superior a 5 hores es paguin 10 hores.

 

-          d’un judici fora i un altre dintre de comarca, quan el temps que hi hagi entre la sortida de casa (una hora abans de la primera citació) i l’arribada (mitja hora desprès de finalitzar el últim judici), sigui igual o superior a 5 hores es paguin 8 hores

 

 

Creiem que aquesta proposta és la més justa per a tots els supòsits, i és per això, que desitjaríem que ho valoreu positivament (hi haurien d’altres de calaix, com ara la de demanar per cada assistència una compensació).

 

 

Atentament,

 

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla,

Coordinador de la secció de Trànsit del CAT-ME

Barcelona, 17 de març de 2004.

 

 


 

A/ Sr. JORDI SAMSÓ I HUERTA Director General de Seguretat Ciutadana.

02/03/04 Assumpte: "Resposta al vostre escrit"

Senyor,

Des de la Secció Sindical de trànsit del CAT-ME, no estem d'acord en la visió que ens planteja de la situació del material en la especialitat de trànsit del cos.

En gairebé tots els sectors de trànsit no hi ha reposició de paranys per fer les immobilitzacions fins al punt d'haver de fer servir paranys de motocicleta per immobilitzar vehicles turismes i de la tercera categoria. Sàpiga que abans de sortir de servei han de fer una recerca pels cotxes patrulla per tal de que almenys es pugui sortir amb un.

Els diferents formularis que s'utilitzen per tal d'aixecar les actes necessàries per desenvolupar la nostra feina, encara continuen amb el logo del departament de Justícia i Interior, i d'una manera habitual hem de realitzar fotocòpies dels document tríptics que s'han d'emplenar a la carretera i realitzar la mateixa acta tres vegades, amb la conseqüent pèrdua de temps que això comporta, i en una situació com l'actual de manca d'efectius aquesta pèrdua es més valuosa encara.

Els cables d'etilòmetre que s'utilitzen en els vehicles PENTAX per la seva estructura es trenquen molt sovint i no hi ha de substitució, amb la qual cosa durant el temps que es triga en la seva reparació no es pot fer servir una eina indispensable en la nostra lluita contra l'accidentalitat.

Referent a la roba especial dels agents destinats a trànsit, podria demanar les dates de lliurament de totes les peces als agents i s'adonarà de que encara hi ha agents que no tenen tot el vestuari, sobre tot a Girona, i que ha passat un any des del començament del lliurament.

Així també denunciaven la manca de peces que son indispensables com el protector d'esquena, pantalons i jaqueta d'estiu amb proteccions, jaqueta d'hivern amb elements reflectants, també el folre tèrmic que no més ha estat repartit en alguns sectors i no en altres que també es necessari com Vic, Igualada, Figueres....

I per últim la desmotivació dels agents la pot comprovar en les indisposicions, la marxa de l'especialitat, la qualitat dels atestats, la quantitat de denuncies i el contingut d'aquestes. Li suggereixo que demani un estudi comparatiu sobre les denuncies per infraccions dinàmiques (Tret del radar) i les denuncies per documentació.

Des de la nostra perspectiva creiem que hi ha una voluntat tant per part de l'Administració com per part del col·lectiu de remar en la mateixa direcció per tal de garantir el millor servei al ciutadà de Catalunya, i es per això que li fem arribar les nostres mancances i queixes que ho son únicament en l'àmbit estrictament laboral, i no em entrat en quadrants, manca de personal, turnicitat, retribucions...

I es per això que li demano que faci totes les comprovacions que l'indico, les solucioni, i en cas que continuï sense apreciar totes aquestes precarietat, intentarem demostrar-li per altres mitjans.

Atentament,

Oscar Luis Juarranz Moratilla, Coordinador de la Secció Sindical de Trànsit del CAT-ME Barcelona, 01-03-2004


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ, Director General de Seguretat Ciutadana.

 

24/02/04 Assumpte: “Sol·licitud reunió de la Comissió de seguiment dels acords.”

 

Sr. A causa de diverses discrepàncies sobre la interpretació que realitza l’administració sobre el contingut dels acords del 14 de març de 2003, i en especial el punt referent a les vacances,

 

Sol·licitem, que es convoqui de manera urgent la comissió per tractar els següents temes:

 

- Planificació en la setmana anterior i posterior a vacances.

- Increment de la plantilla de Trànsit, amb la convocatòria d’un concurs oposició.

 

Atentament,

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla,

Coordinador de la secció de Trànsit del CAT-ME

Barcelona, 24 de Febrer de 2004.

 


 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ, Director General de Seguretat Ciutadana.

 

19/02/04 ASSUMPTE: " Defensa jurídica dels agents d'aquest Cos."

 

Sr., ens acabem de trobar en un cas que, en aquesta casa, no s'havia produït mai i li traslladem als efectes de clarificació.

L'article 11.1.cinquè de la Llei 10 / 94 ens obliga a intervenir en qualsevol hora i lloc, estiguem o no de servei, en defensa de la seguretat ciutadana. L'article 39.2 de la mateixa llei obliga a la Generalitat a protegir-nos en l'exercici de les nostres funcions. En aplicació d'aquests articles, fins ara, quan un mosso resultava processat en exercici de les seves funcions, disposava de la defensa jurídica gratuïta de la DGSC.

Doncs bé, un mosso, afiliat nostre, s'ha trobat amb que, estant lliure de servei, va haver d'efectuar una intervenció, la qual va derivar compareixença i instrucció de diligències per conducció temerària i agressió a agent de l'autoritat. Alhora, el particular, també va denunciar al mosso per abús d'autoritat. A l'haver-hi denúncies creuades, el fet ha generat l'obertura de diligències prèvies penals on tan el particular com el mosso estan imputats. El mosso, en un principi, va optar per fer servir la defensa jurídica del CAT, tanmateix, quan va adonar-se'n que el procediment penal generava despeses de procurador i advocat, va decidir acudir al servei jurídic de la pròpia DG. Tanmateix, els serveis jurídics de la DG s'han negat a assumir la defensa del mosso al·legant que l'actuació es va produir fora d'hores de servei i el mosso ha hagut d'assumir de la seva butxaca les despeses d'una defensa jurídica provocada per les seves obligacions professionals, per complir amb el seu deure.

És cert que la intervenció es va produir fora d'hores de servei, però també és cert que el mosso va actuar, en tot moment, com a tal, en exercici de les seves funcions, tal com diu la llei i això queda més que probat, justament pel tipus penal que se l'hi imputa, propi i específic per funcionaris. Abans d'enviar-li aquest escrit vam parlar amb el gabinet jurídic, però no hi va haver manera d'entendre'ns. Pensem que tenim raó i que, tot i que el mal ja està fet, s'ha de reparar i aclarir per a que no es torni a repetir, en cas contrari, caldria dir a tots els mossos que en cas d'intervenir com a policies en hores fora de servei els comporta el risc de ser denunciats i que la Generalitat no assumeix la seva defensa.

 

És per això que LI DEMANEM,

 

- Ens digui si tenim raó o no. Si la tenim, el mosso farà una instància reclamant el pagament de les despeses ocasionades, i li preguem doni les instruccions oportunes al gabinet jurídic per a que cap més mosso per fer la seva feina es quedi en situació d'indefensió. Si no la tenim, el mosso engegarà un procediment contenciós per demostrar que sí i actuarem , mediàticament, en conseqüència.

 

 

Atentament,

 

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

 

Catalunya a 16 de febrer del 2.004.


 

 

A/ SR. JORDI SAMSÓ, Director General de Seguretat Ciutadana.

 

19/02/04 Assumpte: "manca de Personal a l'Especialitat de Trànsit".

 

Sr. Una de les màximes prioritats del nou govern que es va constituir a Catalunya, impulsada per la nova consellera d'Interior, es la lluita contra els accidents de circulació al nostre país. Conscients com a sindicat de que aquesta lluita es qüestió en la que hem de treballar tota la societat, i hem d'emprar tots els mitjans al nostre abast per poder arribar a la utòpica meta de que no hi hagin accidents mortals a les carreteres. Donada la situació de que a nombroses destinacions de Trànsit hi ha una mancança general de gent i que aquesta mancança es produeix bàsicament als agents que realitzen tasques de vigilància dinàmica de la circulació. Fins i tot arriba al extrem de que un agent especialista en trànsit, ha de sortir, per manca de personal, amb un altre company no especialista, o que hi hagin sectors en els que per una indisposició o baixa no puguin treure cap patrulla, i s'hagués de cobrir amb patrulles d'un altre sector, que ja en té problemes de personal. Donat que en els acords del 14 de Març de 2003 es preveia la realització d'un concurs-oposició per ocupar 60 places en l'especialitat de trànsit, per l'any 2003, i aquest no es va realitzar. Donat que a causa d'aquesta falta de personal ocasiona que no es puguin gaudir dels permisos establerts legalment per acumulació d'hores o d'assumptes personals. Donat de que s'hagin d'inventar per part de l'administració quadrants que vulneren els acords signats amb els sindicats, (Quadrant de sis setmanes pels caporals, en el sector de St. Feliu de Guíxols), per tal de solucionar els problemes que genera la falta de comandaments i que fan impossible establir unes seqüències de treball reconegudes en els acords de 14 de Març. Li DEMANEM: Que per tal d'arribar als objectius plantejats per la Conselleria d'interior, donar el servei que mereixen els ciutadans de Catalunya, i garantir unes condicions de treball i seguretat adequades per als treballadors del col·lectiu CME, es realitzi de la manera més ràpida possible un concurs-oposició per tal de cobrir totes les vacants existents a l'especialitat de trànsit, tant de Agents com de comandaments. Atentament.

Oscar Luis Juarranz Moratilla, Coordinador de la Secció Sindical de Trànsit de CAT-ME. Barcelona, 18 de Febrer de 2004.

 


 

18/02/04 ASSUMPTE: "Petició d'inici de negociació."

 

A/ Honorable Montserrat TURA i CAMAFREITA, Consellera del Departament d'Interior.

Honorable sra.,

Hem deixat passar un temps prudencial abans de demanar-vos quelcom concret per tal que us situéssiu o prenguéssiu mides, en expressió vostre, de la situació del Cos, limitant-nos a enviar-vos un escrit on us reflectíem, molt genèricament, la nostra visió. Considerem que ja és hora de demanar-vos coses més concretes. Esperem que us n'hagueu adonat que, des de la perspectiva sindical, hi ha moltes problemàtiques i reivindicacions històriques pendents de resoldre, en positiu o en negatiu, però cal afrontar-les. Quan en un col·lectiu s'ha estat practicant, per part del Departament, la política dels fets consumats, de la imposició via potestat reglamentària de la voluntat política, sense el més mínim respecte per la negociació col·lectiva és lògic que hi hagi una acumulació importantíssima de queixes, problemes i reivindicacions. També entenem que el que s'ha fet durant 23 anys no es pot canviar en mesos i que, per tant, cal començar per l'1 i acabar pel número que correspongui, però cal començar.

Al si de la nostra organització hem estat debatent sobre la priorització dels canvis que volem en relació al que hi ha establert. Hem conclòs que el primer tema que cal abordar és, per diverses i importants raons, l'assoliment del torn fix pels mossos d'esquadra. És una reivindicació històrica d'aquest col·lectiu, necessària, ja que no hi ha cap cos, i em refereixo al físic o família, que aguanti la rotació de torns tota una vida. Alhora en administracions governades per gent progressista, els nostres companys d'altres cossos de seguretat en gaudeixen, motiu pel qual pensem que no en sereu contrària. Només cal veure als nostres companys de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Us demanem que designeu interlocutor i començar la negociació que desemboqui en l'establiment del torn fix al nostre col·lectiu.

També us demanem una altra cosa. Com ja vam dir al Director General de Seguretat Ciutadana, les relacions amb l'anterior equip del Departament van estar marcades, massa sovint, per l'engany, pel marejar la perdiu. Ens agradaria canviar aquesta dinàmica i poder mantenir una relació més franca amb vos, per tant, si no teniu voluntat política d'arribar a un acord per l'establiment del torn fix, us preguem que també ens ho digueu ja que això ens estalviarà molt de temps a tots plegats. Òbvia i legítimament la nostra organització actuarà de forma conseqüent amb el seu deure de representació adoptant l'actitud que correspongui al vostre posicionament.

Atentament,

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

Catalunya a 16 de febrer del 2.004.


18/02/04 ASSUMPTE: "Protocolarització servei valissa"

(Més informació en el telèfon 934850350, o bé cat-bcn@ya.com)

A/ Sr. Jordi SAMSÓ, Director General de Seguretat Ciutadana.

Sr., en aquest Cos per traslladar objectes d'una comissaria a l'altre s'utilitza el que es diu servei valissa, que no és altre cosa que un vehicle patrulla, normalment en torn de nit. Sovint es trasllada documentació, .../...

 

És per tot això que LI DEMANEM,

 

- Que en cap cas quan en un determinat sector hi hagi una sola dotació pel servei ordinari se l'encarregui el servei valissa, menys encara quan .../...

 

- Que s'elabori un protocol de servei valissa on es determinin les formes i mesures .../...

 

Atentament,

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

 

Catalunya a 16 de febrer del 2.004.

Més informació en el telèfon 934850350, o bé cat-bcn@ya.com


 

16/02/04 ASSUMPTE: " Malestar entre els mossos destinats al Palau de la Generalitat."

 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ, Director General de Seguretat Ciutadana.

 

Sr., hem rebut diverses queixes de mossos destinats al Palau de la Generalitat. Són queixes genèriques i, pràcticament, totes relatives a la gestió, tracte i exercici de potestats per part de l'actual cap de la unitat.

Els mossos es queixen de la sistemàtica denegació de permisos, a més de l'incompliment dels terminis de comunicació i previsions establerts en el decret que en regula la tramitació.

De la poca presència física del Cap, el qual obliga als agents massa sovint a assumir responsabilitats o decisions que no els pertoquen.

De l'incompliment de treure les planificacions mensuals 10 dies abans que acabi el mes pels agents amb tipus d'horari especial, concretament, aquest mes, ha sortit la planificació el dia 1.

Del fet que, tot i estar present el Cap, ordeni a agents o caporals donar novetats al President quan entra o surt.

Del fet que, d'una plantilla que ronda els 40 agents, 8 no hagin percebut la paga per productivitat. Es considera que un 20 % representa una desviació prou important vers la mitjana del Cos i, li recordem, que el cobrament o no d'aquesta paga té relació directa amb els informes del superior jeràrquic, els PGA's.

Del fet que sistemàticament es treballi amb un nombre d'efectius que està per sota del mínims.

De la poca esmerada planificació, havent-se donat casos en que al tron de matí hi ha hagut 11 agents treballant i al tron de tarda només 3.

Hem demanat als mossos que procurin informar-nos de forma menys genèrica i més concreta, cosa que faran, tanmateix, per experiència, intuïm que s'està incubant una situació conflictiva d'aquelles que té a veure amb les relacions humanes, tan importants en una institució com la nostra i li preguem que doni les instruccions oportunes a qui correspongui per a que posi una mica d'atenció en el que està passat a Palau de la Generalitat i corregeixi tot allò que sigui possible per reconduir el malestar que hi ha entre els agents.

Atentament,

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

Barcelona a 3 de febrer del 2.004.


 

10/02/04 Planificació de serveis en la setmana i/o dies anteriors i/o posteriors a les vacances.

 

Al Sr. Jordi Samsó i Huerta, DIRECTOR GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA

 

 

Sr.,

En iniciar el nou any policial, les unitats de trànsit, en aplicació de llurs competències ha establert les planificacions anuals orientatives dels agents i caporals adscrits a les diferents unitats de trànsit.

 

Aquestes unitats de trànsit, queden subjectes a horari especial flexible, envers al desenvolupament del decret 146/1996, de 30 d´ abril, sobre jornada i horaris del mossos d´ esquadra.

 

Que les necessitats operatives han dut a una subjecció especial, en una aplicació d´ una Planificació seqüencial general de 10 setmanes, com queda establert en l´ Acord de 14 de març de 2003 i en la Instrucció 1/2003, de 21 de març sobre planificació de treball.

 

En les Planificacions anuals orientatives de les unitats de trànsit, s´ han observat la coincidència de jornades planificades de servei, que  inicialment constaven de FESTA, en aplicació de la Planificació seqüencial general de 10 setmanes, amb setmanes, dies immediatament anteriors i/o posteriors a les assenyalades com a vacances.

 

Que aquesta planificació anual orientativa de dies de serveis correspon a donar publicitat i esgotar les 1680 hores anuals d´ obligat compliment, als agents i caporals de les unitats de trànsit.

 

Que l´ activitat dels serveis dels òrgans administratius és correcte en el seu compliment de la normativa establerta, però que aquesta queda limitada en unes garanties.

     

Que l´ article 18 del Decret 15/1997 de 21 de gener estableix:

 

“ Garantia

La setmana i/o dies lliures de serveis immediatament anteriors, intermedis i immediatament posteriors a les assenyalades com a vacances, el personal no podrà ser cridat al servei.”

 

Per tant, en l´ establiment de l´ activitat administrativa de Planificació anual orientativa  reconeguda en la Instrucció 1/2003, de 21 de març i l´ Acord de 14 de març de 2003, en les unitats de trànsit queda limitada, en l´ aplicació de la garantia reconeguda en l´article 18 del Decret 15/1997, de 21 de gener.

 

Que aquest sistema de jerarquia normativa, queda completament determinada en els articles 16, 49 i 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d´ organització, procediment i règim jurídic de l´ Administració de la Generalitat de Catalunya.

 

Que en ús de les seves facultats, com marca l´ article 14 apartat a) de la Llei 13/1989, de14 de desembre, de forma respectuosa

 

 

 

ES SOL.LICITA:

 

 

 

-         Que una vegada determinats els períodes de vacances als efectius de les unitats de trànsit, en aplicació de la Instrucció 10/2003, de 16 de desembre, S´ ANULIN els SERVEIS PLANIFICATS que entrarien en conflicte amb l´ article 18 del Decret 15/1997, de 21 de gener i aquests es traslladessin a d´ altres jornades d´ acord amb les limitacions de la normativa establerta.

 

Barcelona 9 de febrer de 2004.

 

OSCAR JUARRANZ MORATILLA

Coordinador Secció Sindical Trànsit

Col·lectiu Autònom de Treballadors Mossos d´ Esquadra CAT-ME

 


 

29/01/04 Assumpte: "Tema mensatel"

 

 

Enric ALSINA ILLA, amb DNI nº 52.210.098, caporal del cos de Mossos d'Esquadra amb TIP nº 1925, destinat a la Unitat d'Investigació de l'ABP Selva-Litoral, amb domicili a efectes de notificació al C/ Tànger nº 48, baixos 1ª de Barcelona, CP 08018, per la present,

 

EXPOSA,

 

Que en data 27 de gener del 2.004, el comandament de la unitat ha manifestat en una reunió i en presència de tots els caporals de la unitat, que el mensatel (sistema de disponibilitat) s'havia de dur per ordre jeràrquica, sense que aquesta situació de disponibilitat doni dret a cap tipus de compensació, a resultes d'una comunicació del Cap del Servei de Gestió i Coordinació de Personal.

Es dóna la circumstància que, a molts serveis del Cos, entre els quals estan les unitats d'investigació i de policia científica, s'estableix un sistema rotatori entre els seus efectius amb el qual un nombre determinat de persones estan en situació de disponibilitat mitjançant el mensatel en hores que no hi ha ningú d'aquell servei treballant en presència física.

Tot i que no existeix cap document, instrucció, reglament o altre disposició que determini les obligacions que comporta el fet d'estar en situació de disponibilitat, la pràctica dicta que qui està en situació de disponibilitat rep al seu domicili i a través del mensatel avisos des de la Sala de Comunicació respectiva sobre les intervencions que hagi d'assumir, obligant a la persona en aquesta situació a incorporar-se al servei o fer una trucada telefònica per rebre informació i donar instruccions, normalment en horari nocturn o festius. Aquesta suposada obligació obliga a l'afectat a disposar de telèfon, vehicle i no poder efectuar una vida social normal mentre dura aquesta situació, donat el compromís assumit. Resulta una extensió extralaboral de les obligacions.

L'article 21 del Decret 146/1996 de Jornada i Horari determina la compensació de 30 minuts per cada dia o fracció de dia en que s'estigui en situació de disponibilitat, sense excloure les Unitats d'Investigació i de Policia Científica.

L'Acord de 14 de març del 2003 sobre condicions de treball, tot i suposar un increment retributiu pels components d'aquestes especialitats, com de moltes altres, no parla en cap moment de modificació del decret 146/1996, de fet, no ha estat modificat, ni de cap obligació sense compensació dels membres d'aquestes especialitats ni de les altres.

 

Pe tot això,

 

DEMANO

 

Que, previs els tràmits i informes corresponents,

 

- Es determini, prèvia negociació amb les organitzacions sindicals representatives, les obligacions concretes de la situació de disponibilitat.

- Que, en funció de les obligacions que comporti la situació de disponibilitat, es determinin els mitjans dels que ha disposar l'afectat per a que aquesta situació no comporti despeses addicionals, sent , com a mínim, d'un vehicle i un telèfon mòbil del departament.

- Es donin les instruccions oportunes per tal que es respecti el compliment de l'article 21 del Decret 146/96 i, per tant, es computin 30 minuts per cada dia o fracció en que s'estigui en situació de disponibilitat.

- Que, en cas de no acceptar-se les meves peticions anteriors, s'anul·li l'ordre jeràrquica que m'obliga a assumir unes obligacions que van més enllà de la meva jornada laboral i es respecti el meu dret a no acceptar estar en situació de disponibilitat un cop acabada la meva jornada laboral.

 

Atentament,

 

Sr. Jordi SAMSÓ, Director General de Seguretat Ciutadana.

 


 

A/ Sr. Jordi SAMSÓ, Director General de Seguretat Ciutadana.

 

27/01/04 ASSUMPTE: " Petició d'intercessió institucional."

 

Sr., no sempre la defensa dels interessos d'aquest col·lectiu van contraposats als del Govern o els de l'interès comú en servir a la ciutadania amb la màxima eficiència i eficàcia.

 

Pensem que facilitar el desplaçament als Mossos d'Esquadra i l'atenció en carretera, donat que hi ha nombrosos companys que han de fer llargs recorreguts de forma periòdica, així com facilitar al màxim que els components d'aquest Cos estiguin amb la millor forma física possible, són qüestions d'interès comú.

 

Tanmateix, en aquest cas, la incidència en aquests aspectes no correspon a una organització sindical, sinó a la pròpia institució, al Departament o a la Direcció General.

 

Considerem molt important que els mossos no haguessin de pagar per anar a treballar, més enllà dels mitjans propis o benzina i, en aquest sentit, els mossos no haurien de pagar peatges, transport públic o instal·lacions esportives.

 

És per això que li demanem la intercessió amb les empreses de transport públic que operen a Catalunya, amb les concessionàries d'autopistes, amb el RACC i amb les federacions o associacions de municipis per tal d'arribar als convenis que permetin:

 

-         Lliure accés a instal·lacions esportives públiques o de titularitat municipal.

-         Exempció de pagament de peatges.

-         Quota gratuïta de soci del RACC.

-         Exempció de pagament en transports col·lectius o públics.

 

Hem marcat el que considerem objectius òptims, però, qualsevol tipus de descompte o avantatge ja seria un avenç.

 

Atentament,

 

 

 

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.

 

Catalunya a 26 de gener del 2.004.

 

 


 

A/ RAFAEL OLMOS I SALAVER, Director del Servei Català de Trànsit.

 

16/01/04 Assumpte: Mancances a l’especialitat de Trànsit del CME.

 

Sr. Tal com vam acordar en la nostra entrevista, li faig arribar els problemes i la situació actual de la plantilla d’agents destinats a la especialitat de trànsit del CME.

 

Situació dels Mossos d’Esquadra destinats a Trànsit

       - Desmotivació per :

        Percepció de manca de preocupació per part dels comandaments del cos envers l’especialitat de Trànsit, Trencament de la ben entesa que hi havia en Trànsit amb el boom de l’arribada de les competències totals en matèria de trànsit al cos.

        Poca possibilitat real de promoció al estar “tancat” Trànsit i a la sensació de represàlies per les mobilitzacions.

        Desequilibri, entre el risc vital dels agents que treballem a Trànsit, els extensos coneixements que hem de tenir en matèria de Trànsit i Transports, i la formació donada per l’administració així com per les retribucions econòmiques.

         Manca de Cursos formatius i de reciclatge de normativa, les modificacions de les lleis o dels acords de convalidacions de permisos o llicencies i les instruccions internes per desemvolupar-les, arriben a les comissaries amb retard.

       2.2.- Manca de Material com per exemple:

           Volants substitutoris del permís de circulació.

            Diversos formularis d’actes.

            Paranys.

            Vehicles adaptats per les condicions especials de destinacions ejm. Vielha. O per efectuar la nova senyalització reglamentaria.

            Cables d’etilòmetre.

            Uniformitat especial com jaqueta reflectant per anar en moto, protector d’esquena per la moto, pantalons i jaqueta d’estiu amb proteccions, no arriben les peces especials pactades, folre polar, anorac, pantalons elàstics d’hivern (només uns).

             Material necessari per el desenvolupament de la nostra feina com bolis, carpetes portatalonaris de denuncia, bosses per portar actes, etc.

         2.3.- Manca de Personal:

              Manca d’un 25% d’efectius, principalment per realitzar el servei ordinari a la carretera.

              Es desmunten controls d’alcoholèmia i velocitat per atendre incidències a la carretera per falta de patrulles.

              Manca de vigilància dinàmica de la carretera, sensació del ciutadà de nul·la presencia policial i sensació d’impunitat.

              Fugida dels agents destinats a Trànsit per 2.1.

              Poca oferta de places per cobrir les vacants, per part de l’administració.

 

Atentament,

 

 INFORME SOBRE MANCA DE PERSONAL:

 

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla,

Coordinador de la Secció Sindical de Trànsit del CAT-ME

Barcelona, 16 de Gener de 2004.

 

 

 


 

 

14/01/04 Carta a la nova Consellera: "presentació, plantejaments i peticions..."

 

A/ Honorable sra. Montserrat TURA i CAMAFREITA, Consellera del Departament d'Interior.

 

Honorable sra.,

 

Teníem l'expectativa que ens convocaríeu a una reunió per tal de poder presentar-nos i exposar-vos verbalment la nostra visió i panoràmica vers el col·lectiu dels Mossos d'Esquadra, el seu funcionament i les seves problemàtiques.

Aquesta expectativa no s'ha complert, però no podem estar-nos-en de posar en el vostre coneixement les nostres inquietuds, sí més no, aquelles que considerem més importants i urgents.

El Col·lectiu Autònom de Treballadors - Mossos d'Esquadra (CAT) és un sindicat representatiu del Cos que compta amb dos membres al Consell de la Policia - Mossos d'Esquadra. Aquesta opció és purament corporativa, no compta amb acords ni suports d'altres opcions sindicals de cap mena. Va néixer l'any 98 com a resultat d'un procés conflictiu en el Sindicat Autònom de Policia (SAP), majoritari aleshores, i amb la voluntat de continuar fidels als principis i arrels d'aquell, a la ideologia que ens impulsà a crear aquest moviment l'any 92 al si d'aquest Cos, llavors amb el suport de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT).

Feta aquesta petita presentació passem a exposar-vos els nostres plantejaments i peticions vers grans temes que afecten al col·lectiu.

 

MARC DE NEGOCIACIÓ I CONDICIONS DE TREBALL.

 

Des de l'aprovació de la Llei 10/94 de Policia de Generalitat - Mossos d'Esquadra, el nostre Departament, ha anat utilitzant de forma unilateral la seva potestat reglamentària per anar promulgant decrets i normativa que de forma progressiva ha anat empitjorant, precaritzant les nostres condicions de treball incrementant fins el límit les nostres obligacions, la fiscalització, les atribucions sobre la seva determinació i reduint els nostres drets a la mínima expressió. S'ha ignorat el dret de les organitzacions sindicals a la negociació col·lectiva, la cultura del pacte ( amb poquíssimes excepcions ), reduint els sindicats a un paper testimonial. Això ha determinat una etapa de conflictivitat quasi permanent, de més o menys intensitat segons la organització que hagi estat majoritària i un volum desproporcionadíssim de procediments contenciosos - administratius i expedients disciplinaris.

Som persones, treballadors i se'ns ha de tractar com a tals. També som policies i això comporta una especificitat. Nosaltres sempre hem dit que entenem que no som treballadors d'una cadena de producció i que la nostra feina pot comportar, a vegades, algun que altre greuge, l'únic que demanem és que quan la nostra feina ens comporta aquest greuge, ens sigui compensat de forma justa, i aquest principi és aplicable en tots els àmbits: horaris, sous, vacances, permisos, etc.

En l'àmbit d'aquest apartat i sense entrar en detalls, nosaltres el que demanem, el que desitgem és una reinterpretació o innovació legislativa que ens aboqui a una negociació global de totes les condicions de treball, similar a un conveni col·lectiu en que sigui necessari l'acord de la part social, que substitueixi l'actual Decret de Jornada i Horaris i Decret de Llicències, Permisos i Vacances, així com totes les instruccions i ordres que se n'han derivat i que inclogui la part salarial, la segona activitat, la jubilació anticipada i altres aspectes fins ara no regulats.

Per altra banda, una de les excepcions a que ens referíem pel que fa a pactes, és l'Acord signat el passat 14 de març del 2.003, el qual contenia un seguit de compromisos per part de la Generalitat amb el col·lectiu i que ens agradaria que fos ratificat i concretat de forma explícita pel nou govern del que formeu part.

 

FORMACIÓ I PROCESSOS SELECTIUS.

 

Tot i que la Llei 10/94 preveu l'obligació de la Generalitat de donar una formació permanent als membres d'aquest Cos, no existeix un pla de formació i reciclatge. Únicament es dóna la possibilitat de computar 17 hores anuals com a formació, hores que queden xuclades per les dues pràctiques obligatòries que es fan de tir a l'any.

Fins ara, el Departament, aprofitant la motivació del personal, ha carregat la formació com una obligació a càrrec del mosso, de forma que per realitzar qualsevol curs oficial, encara que sigui selectiu, s'ha obligat al mosso a demanar una llicència per estudis, estalviant-se així indemnitzacions per raó de servei i hores, ja que les jornades lectives són més llargues que les laborals.

Alhora, amb el vist-i-plau de la resta d'organitzacions sindicals, ha propiciat un autèntic mercat paral·lel i poc seriòs de formació, els cursos de formació sindical. S'atorguen punts en tots els processos selectius als cursos sindicals sense la més mínima fiscalització, el personal s'afilia a aquestes organitzacions com si amb la seva quota compressin mèrits per la seva promoció, els sindicats s'engreixen econòmicament, la gent dedica hores lliures i despeses a la seva formació, el qual també ha satisfet al Departament que s'oblida de la formació que hauria de donar ja que als sindicats beneficiats no els interessa que els seus cursos perdin importància, i així es tanca un cicle d'interessos on tothom en surt content.

Aquest sistema provoca una vulneració del principi d'igualtat d'oportunitats ja que els companys amb càrregues familiars o no estan afiliats a determinades organitzacions no tenen possibilitats de fer aquests cursos. Alhora s'està beneficiant directament a les organitzacions que reben fons de l'estat per formació, les que tenen pactes amb sindicats que reben aquestes subvencions, el qual podria vulnerar la Llei Orgànica de Llibertat Sindical. Amb aquest sistema companys amb molta menys antiguitat passen per davant inclòs per ocupar places de caràcter general.

 

Pel que fa al sistema de provisió de places i selecció, el departament ha generat tot un entrallat de fórmules que han deixat sense efecte els sistemes de provisió per concurs i concurs oposició, convertint les places que es proveeixen per aquests sistemes, a la pràctica, en places de lliure designació. Part d'aquest sistemes són els següents:

 

- Processos de selecció interna. Són procediments no regulats. Es proveeixen provisionalment determinades places amb un pseudoconcurs que inclou curs de formació. Al cap d'un temps, es treuen les mateixes places per concurs oposició o concurs, exigint com a requisit, tenir fet el corresponent curs, amb el qual, les places ja estan donades.

- Les comissions de servei o adscripcions provisionals. Es destina provisionalment a determinades places a agents, de forma absolutament arbitrària. Després es convoquen les places i es dóna un nombre de punts que garanteix la provisió a les mateixes persones, pel fet d'haver desenvolupat tasques corresponents a les places que s'oferten amb caràcter provisional.

- Els PGA's. Segons el tipus de concurs, es dóna molta o poca puntuació a la valoració del Pla General d'Avaluació ( PGA), document el·laborat pels superiors jeràrquics de forma absolutament subjectiva, de forma que les places es proveeixen per designi jeràrquic. Per exemple, per ser sergent, el PGA puntua 16 punts, mentre que per places proveïdes primer per processos interns, només 2 punts, així ningú de fora les pot guanyar.

 

A tot això cal afegir que des de fa molts anys, el Departament, segueix la política de no convocar totes les places vacants, amb el qual, més del 30 % dels mossos no tenen destinació definitiva i triguen anys en tenir-ne una.

En fi, és un autèntic escàndol.

 

INSTRUMENTACIÓ DE L'ÀREA D'AFERS INTERNS.

 

L'Àrea d'Afers Interns és la unitat encarregada d'instruir els expedients disciplinaris. Un expedient disciplinari forma part del dret administratiu punitiu. Des de la nostra perspectiva, confirmada per nombroses sentències judicials, aquest tipus de procediment hauria de respectar els mateixos principis que el dret penal, la presumpció d'innocència, el dret a defensa, el principi de contradicció, última ratio, a més de restringir-se el seu ús a fets ocorreguts en exercici de les nostres funcions.

En general considerem excessivament dur, en quan a sancions i tipus, el nostre reglament disciplinari, però, a més, ens trobem amb molts casos on no es respecten aquest principis que mencionàvem de forma que hi ha molts casos on es sanciona a mossos sense proves, només paraula contra paraula, s'obre prèviament una informació reservada on es cita al presumpte culpable com a testimoni, sense cap garantia, no se li dóna còpia de la declaració ni vista o presència en les proves que es practiquen, després, dintre de l'expedient disciplinari, es donen per reproduïdes les proves, sense aplicació del principi de contradicció ni el dret a defensa; molts companys són sancionats per fets comesos fora de la feina; no es permet la vista de l'expedient fins pràcticament la conclusió del procediment; s'executa la sanció tot i que estigui pendent de resolució un procediment contenciós administratiu; es reobren expedients disciplinaris anul·lats per sentències judicials, etc, etc.

Hi ha força companys que han patit l'acció d'aquesta àrea, però hi ha casos que són del tot espectaculars i per aquest motiu ens atrevim a demanar que s'amnistiïn les sancions o s'arxivin els expedients disciplinaris, prèvia revisió per part de qui pertoqui, oberts o pendents de compliment als senyors:

 

( Per raons òbvies no publiquem els noms.)

 

També demanem que s'efectuï una renovació a fons del personal destinat a aquesta àrea i que es busqui personal amb un perfil compatible amb els principis que nosaltres considerem haurien de regir la seva feina i que ja hem mencionat anteriorment.

 

PLA DE CARRERA PROFESSIONAL I ESPECIALITATS.

 

Aquest és un projecte de desenvolupament professional del Cos que encara no està tancat tot i ser parcialment d'aplicació. Volem deixar constància del nostre desacord global amb el projecte tal i com està dissenyat, entre d'altres coses, per la manca de reconeixement a moltes especialitats existents de fet dintre de Seguretat Ciutadana, com són: Trànsit nivell 1, OAC's, Sales de Comandament, Grups Rurals, Grups 200, etc.

 

MANCANCES A L'ESPECIALITAT DE TRÀNSIT.

 

En referència a l'especialitat de Trànsit, que ara per ara és l'unica que esta desplegada a tot el territori i és una especialitat que està en permanent i directe contacte amb el ciutadà del carrer, honestament, pensem que hi ha un cúmul de mancances. Amb el pacte de 14 de març del 2.003 es va posar una primera pedra, tanmateix, no s'abordat encara l'origen mateix del problema, que no és altre que la escassedat de mitjans humans i materials, de pressupost, causants de la precarietat en les condicions de treball, de la manca de formació permanent, periòdica i especialitzada, de la poca vigilància dinàmica i presència a les carreteres, de l'alt risc sota el que han de desenvolupar les seves funcions. Cal potenciar-la amb més mitjans materials i humans. Al marge dels interessos laborals i professionals que ens mouen, pensem que cap pla estratègic que pretengui reduir la sinistralitat o mort en accidents de trànsit pot prosperar sense dotar adequadament, en tots els aspectes, aq! uesta especialitat.

 

 

 

Bé, tampoc volem atabalar-vos amb aquest primer escrit, com podeu veure hi ha moltes i diverses problemàtiques de les que estem queixosos, esperem que amb l'interlocutor amb el que tinguem que dialogar puguem anar avançant per resoldre progressivament tots els conflictes.

 

Molt atentament,

 

 

 

 

 

 

Enric ALSINA ILLA, Secretari General del CAT.

 

 

Catalunya a 10 de gener del 2.004.

 

 

 


 

 

A/ DIRECTOR/A GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA.

 

08/01/04 ASSUMPTE: DESPESES VIATGE JUDICIS.

Senyor/a,

 

Les assistències a judicis derivats d’actuacions professionals, per part dels funcionaris del cos de Mossos d’Esquadra, els generen unes despeses econòmiques que han de reclamar a l’administració.

Aquestes despeses son pagades des dels diferents departaments segons  la relació amb l’òrgan i institució administrativa.

Les despeses generades per assistència a judici en qualitat de testimoni són pagades, mitjançant petició per escrit amb certificació per part de la secretaria del Jutjat i certificat del cap del funcionari on consta de festa i presentació de la citació, per la Gerència de suport del poder Judicial a 0’17 Euros/Quilòmetre, i amb les comprovacions que des d’aquest organisme es realitzen amb posterioritat, el cobrament d’aquestes despeses es retarda en el temps.

Les despeses generades per assistència a judici en qualitat de denunciant són pagades pel Departament d’interior, mitjançant el document DAD 51 i el justificant d’assistència a judici (que s’ha de lliurar igualment, tant per al pagament com per al còmput d’hores ), i es paga a 0’23 Euros/Quilòmetre, i amb més celeritat que les pagades per la Gerència.

Que com que tots dos departaments pertanyen a la mateixa administració, les assistències a judici venen derivades d’actuacions professionals i per tal de facilitar als funcionaris la reclamació de les despeses creades DEMANEM:

 

Que s’unifiqui el pagament i que siguin sol·licitades en qualsevol cas al Departament d’interior

 

Atentament,

 

 

 

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla,

Coordinador de la secció de Trànsit del CAT-ME

Barcelona, 7 de Gener de 2004.

 

 

 


 

A / DIRECTOR/A DE SEGURETAT CIUTADANA.

 

08/01/04 ASSUMPTE: " Grups Rurals del Cos de Mossos d'Esquadra."

 

Senyor/a, m'adreço a vostè per tal de fer-lo sabedor de la situació actual dels "Grups Rurals" dins el nostre Cos, en un principi semblava que s'havien creat per tal de donar resposta als requeriments mediambientals que sorgien ( vessaments, purins, accés motoritzat, etc) una vegada substituïda la Guardia Civil, alhora que s'adquiria un coneixement del territori i de la seva gent, fonamental ( cens de masies ) clau en moltes actuacions ( Policia judicial, Seguretat Ciutadana, etc.).

 

Aquest fet a les comarques més rurals i de muntanya és primordial tant pel que ja he dit anteriorment, com pel fet de ser una policia realment propera a "tothom".

 

Durant aquests anys s'ha fet una feina realment important, depenent de la comarca, que ha resultat en un reconeixement cap a aquests grups tant pel que fa de la gent com d’altres administracions, i en definitiva en prestigi pel nostre Cos.

 

Cal dir que durant aquest temps no han disposat de cap mena de material especialitzat, ni per part del Departament se'ls ha tingut en compte, essent la formació dels seus components gairebé autodidacta en un legislació molt extensa i contínuament canviant.

 

Dóna la sensació que hom pensi que els Grups Rurals es passen el dia anant a buscar bolets, de tota manera sols cal mirar la documentació feta en aquests anys.

 

Actualment la situació és insostenible, la manca de previsió en el desplegament i una gestió pensada sempre per l'endemà i passat demà ja ho veurem, han comportat la pràctica desaparició d'aquests grups per manca d'efectius a les ABP corresponents.

 

A algunes de les comarques de muntanya la presència policial només arriba al 25% del seu territori i en cas de qualsevol emergència en allunyat d’una via principal, no hi ha un coneixement adequat com per intervenir-hi. un punt

 

No es pot anar a visitar els habitants de les masies, valuosissims tant per la seva coneixença del territori i la informació, com per la seva humanitat, no disposem de la capacitat de solventar els problemes que pateixen (Caçadors, circulació motoritzada descontrolada, etc.).

 

No es pot dur un control. La base de dades i les fitxes dels abocaments ni de qualsevol altra activitat de les masies estaran desfasades en poc temps, després de tanta feina!!!.

 

Durant aquests anys que els grups rurals han estat efectius s'ha fet una bona tasca, gràcies a la professionalitat dels seus components els quals han adquirit uns coneixements i una pràctica a un nivell molt alt, s'ha cobert un buit on no hi havia ningú, ja que de moment els Agents Rurals de Medi Ambient tant pel que fa al seu nombre com horari de treball els hi és del tot impossible, deixant a banda que per abocaments i circulació motoritzada la seva activitat es quasi bé nul·la.

 

La protecció del Medi Ambient i la policia de proximitat en el mon rural és una de les funcions dels Mossos d’Esquadra com a policia integral del nostre país, el qual es mereix aquest servei amb un mínim de qualitat per tal de fer entre tots una societat més justa.

 

És per tot això que, com a organització sindical representativa del Cos de Mossos d'Esquadra, li demanem que es reglamentin els Grups Rurals en les diverses ABP, atorgant-se'ls el reconeixement professional propi, els mitjans humans i materials, la formació i l'autonomia de funcionament que sigui necessària

 

 

Atentament,

 

 

 

 

 

 

Enric ALSINA ILLA, Secretari General del CAT.

 

Catalunya a 7 de gener del 2.004

 

 

 

 


 

A/ DIRECTOR/A GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA.

 

07/01/04 ASSUMPTE: " Arbitrarietat en la selecció per efectuar cursos de formació a l'EPC."

 

Sr./a, la formació dels Mossos d'Esquadra és una obligació de l'Administració i un dret del funcionari. Aquest dret, tenint en compte que la formació puntua en els diversos processos selectius, ha de poder exercir-se amb la màxima igualtat d'oportunitats, igualtat que només es pot garantir amb l'aplicació més estricte de criteris de selecció objectius.

Cursos de formació no vinculats a processos selectius de promoció o provisió, n'hi ha molt pocs i són les que més puntuen, a part de ser, des de la perspectiva professional, els de més qualitat.

La quotidianitat, la realitat diària, les queixes contínues dels agents que sol·liciten cursos, ens demostren que la selecció, en general, no és fa respectant aquesta igualtat d'oportunitats i criteris objectius, sinó que molts comandaments utilitzen les seves facultats selectives per reforçar la seva autoritat o per afavorir a determinades persones, introduint criteris valoratius subjectius per donar el seu vist i plau o no a les sol·licituds, creant així una opacitat en el sistema i un sentiment de frustració en els agents que, tot i complir els criteris de forma més ajustada que d'altres, no són seleccionats.

Des del nostre punt de vista, el problema rau en el fet que només es tramitin a l'Àrea de Selecció, Formació i Avaluació de la Divisió d'Ordenació i Programació Professional, aquelles sol·licituds que, prèviament, el comandament ha signat favorablement, amb el qual, les sol·licituds tramitades coincideixen amb el nombre de places i els criteris de selecció queden buits de contingut, en realitat, qui fa la selecció, és el comandament, obviant els criteris de selecció objectius restants.

En aquesta, com en totes les empreses, les relacions personals no són sempre les mateixes amb tothom, i som humans, tant els mossos, com els comandaments, i en les nostres decisions influeixen les relacions humanes.

El problema no és insoluble. Nosaltres pensem que, per garantir aquesta transparència, igualtat d'oportunitats i objectivitat, el comandament hauria d'estar obligat a tramitar totes les peticions efectuades, en el cas de fer un informe desfavorable a al concessió del curs, motivar-la, i ser l'Àrea corresponent la que fes la selecció efectiva, tenint en compte o no les motivacions del comandament en funció de si tenen a veure amb els criteris objectius de selecció.

Preguem tingui en compte aquesta suggerència en tots els processos selectius que es produeixin des de la seva presa de possessió, entenent que tan vostè com nosaltres tenim el mateix interès en garantir la igualtat de drets i deures entre tots, eliminant les arbitrarietats del funcionament d'aquesta Administració.

 

Atentament,

 

Enric ALSINA ILLA, Secretari General del CAT.

Catalunya a 5 de gener del 2.004.

 

 

 

 


 

A/ DIRECTOR/A GENERAL DE SEGURETAT CIUTADANA.

 

05/01/04 ASSUMPTE : " Formació AFCAP".

 

 

Senyor/a,

 

Des de l'inici de les converses per a la concreció de la distribució dels fons econòmics AFCAP, orientats a la creació de cursos per a la formació dels membres del Cos de Mossos d'Esquadra, el CAT ha defensat un únic criteri, que no ha estat compartit en cap moment per l'Administració.  Per aquest motiu, atenent la obligació de la Generalitat i el correlatiu dret dels Mossos a rebre la formació adequada, volem deixar constància escrita de la posició del nostre sindicat.

 

 

La Llei 10/94 estableix una formació professional continuada. L'Administració, amb insensibilitat burocràtica, interpreta les dades estadístiques segons la seva conveniència i considera que l’objectiu legal s’aconsegueix amb les ratios que donen el considerar la formació selectiva, impartida per l'EPC en els diversos processos de promoció interna o concursos oposició, com a formació. Nosaltres pensem que quan la llei parla de formació es refereix al reciclatge i a la formació continuada, que no es pot vincular en cap cas a la selecció.  En aquest sentit, l'acció administrativa s’ha limitat a reservar 17 hores a l'any que, d’altra banda, val a dir que s’exhaureixen amb les dues pràctiques de tir obligatòries.

 

 

Els avenços en aquesta Administració són molt lents.  Des d’una perspectiva sindical, doncs, el CAT ha d'aprofitar qualsevol negociació per intentar avançar. Així, la necessitat que té l'Administració d'assolir el vist i plau dels sindicats per obtenir els fons AFCAP fa que sigui ineludible vincular el nostre acord, la nostra signatura, a un avenç vers aquest pla de formació i reciclatge permanent.  Sabem que la formació i reciclatge permanent no tenen res a veure amb els cursos finançats per l'AFCAP, però la inexistència del citat pla de formació i reciclatge permanent fa que, pels integrants del Cos de Mossos d’Esquadra, l'única oportunitat de formació pública vingui donada, precisament, a través dels cursos creats amb el fons AFCAP.

 

 

Per tot això, verbalment, en les reunions, tot i que no consti en les respectives actes, el que hem demanat és:

 

1-     Que tots els membres del Cos puguin gaudir d'un mínim d'una setmana de jornada laboral efectiva anual de reciclatge o formació contínua en les seves respectives especialitats o destinacions, en cursos organitzats per la pròpia Administració.

2-     Que els fons AFCAP, en tant aquesta formació i reciclatge permanent no sigui assumida directament per l’Administració, siguin només la primera pedra.  És a dir, la programació de l'aplicació dels fons s'ha d’aproximar a la possibilitat que tots els mossos d'esquadra puguin fer, dintre de la seva especialitat, una setmana de formació computada com a temps de treball efectiu, sense que això generi cap despesa pels afectats, ja sigui en temps –hores no computades- o en diners.

 

 

 

Atentament,

 

 

Enric ALSINA ILLA, Secretari General del CAT. Catalunya a 5 de gener del 2.004

 

 

 


 

 

02/01/04 ASSUMPTE: NOVES NORMES DE TRÀNSIT

 

A/ SR. DIRECTOR DE SEGURETAT CIUTADANA

Sr. En data 23 de desembre de 2003 en el B.O.E. núm. 306 es va publicar el R.D. 1428/03 de 21 de novembre pel que s’aprova el Reglament General de Circulació, que entra en vigor al mes següent de la seva publicació.

 

En data 19 de Desembre de 2001 es va aprovar la Llei 19/2001 de reforma del test articulat de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles de motor i Seguretat Viària aprovat per R.D.L. 339/1990.

 

Aquestes reformes i l’entrada en circulació del Euro deixen la relació codificada de infraccions en matèria de Trànsit, que es va repartir als Agents destinats a Trànsit, desfasada.

 

Com que aquest nomenclàtor es una eina imprescindible per tal de desenvolupar eficaç i correctament  la feina dels Mossos d’Esquadra destinats a Trànsit li DEMANEM:

 

Que s’editi una nova relació codificada d’infraccions en matèria de trànsit i que aquesta sigui en un format adequat per fer-la servir en les circumstàncies especials del servei específic de Trànsit i es distribueixi a tots els agent destinats en aquesta especialitat.

 

Atentament,

 

 

 

 

Oscar Luis Juarranz Moratilla,

Coordinador de la Secció Sindical de Trànsit del CAT-ME

Barcelona, 2 de Gener de 2004.