LLIURAMENT DE CASCS:

 IL·LEGAL ?

 

Hem rebut nombroses queixes de companys en relació a l’ordre pel la qual han de fer entrega del casc antiavalots que el seu moment se’ls va donar com a part de la dotació de l’uniformitat.

 

Com a conseqüència d’aquestes queixes hem fet nombroses gestions d’assessorament i denúncia. Així doncs, hem presentat denúncia davant la Inspecció de Treball i recorregut per via administrativa la ordre.

 

Entenem que el casc és un element de protecció individual i que veure’s obligat a fer-ne servir un que no sigui propi o no tingui garantida la seva higiene pot vulnerar el Reial Decret 773/97 que regula les condicions d’higiene i salut dels equips de protecció individual.

 

Hem intentat, tant a través de la Inspecció de Treball com de la Comissió de Salut Laboral del propi Cos, que la ordre quedés en suspens, però, no ho hem aconseguit.

 

A la revista d’aqest mes intentarem explicar més detalladament la qüestió.

 

No podem dir-vos que desobeiu una ordre, però, recomanem que tothom qui es vegi obligat a entregar el casc, per la raó que sigui, hi faci alguna marca identificativa (per exemple posar-hi el TIP) als efectes que, si les gestions engegades donen resultat i es retornen els cascs, sapigueu quin és el vostre.

 

Tots els companys que siguin obligats a posar-se un casc sense garanties d’higiene poden denunciar el fet, i és convenient que es molestin en denunciar-lo. La Llei de Salut Laboral preveu la possibilitat, interpretativament, com sempre, de negar-se a posar-se’l, però, no ho recomanem a no ser que s’estigui disposat a patir un expedient disciplinari.

 

SALUT !

 

Barcelona a 21 de novembre del 2.001.

[Componente Guardar resultados de FrontPage]