COMUNICAT  PÚBLIC

JUDICI A UN SINDICALISTA DELS MOSSOS D’ESQUADRA

 

La coalició sindical dels Mossos d’Esquadra formada per les organitzacions sindicals Col·lectiu Autònom de Treballadors i Sindicat d’Esquadres de Catalunya, amb representació al Consell de la Policia- Mossos d’Esquadra, volem informar del següent.

El dia 9 de març de l’any 2.000 es va dur a terme una manifestació de Mossos d’Esquadra dintre de tot un seguit de mobilitzacions de protesta per les condicions de treball imposades pel Departament d’Interior.

Accidentalment, en una aturada davant la seu del Departament, un gran nombre de manifestants van accedir al hall de l’edifici com a conseqüència d’una allau humana, estant les portes obertes i sense fer cap acció de força. Quan la gent estava entrant, un comandament va ordenar que es tanqués la port de vidre, la qual, al forçar-la contra els cossos de les persones que entraven empeses es va trencar. Tan aviat com va desaparèixer l’efecte de l’allau, la gent va abandonar pacíficament el lloc. Tot plegat és fàcilment apreciable a les imatges difoses per diversos mitjans de comunicació.

Al dia següent, el Departament va difondre una informació tergiversada, afirmant que els manifestants havien agredit als companys que vigilaven la porta, va obrir 22 expedient disciplinaris, va presentar denúncia penal pels fets i va reclamar el pagament dels desperfectes ( la porta) als sindicats convocants.

D’aquestes diligències penals en va resultar imputat l’agent E.P.S. delegat sindical de la nostra organització, per un pressumpte delicte de violació de domicili.

La Generalitat de Catalunya s’ha personat i actuat com acusació particular en el procediment i ha sol·licitat la pena de tres anys de presó per l’acusat. Així doncs sembla que per la Generalitat, després de tots aquells expedients, del gran nombre de participants, l’únic responsable és una persona.

Creiem que aquest afer té un rerafons polític sindical exemplificador molt important, més enllà de l’estrictament jurídic penal. Al nostre entendre, la participació del company E.P.S. en els fets, que en cap cas haurien de ser matèria penal, no és superior a la de molts altres participants, ni creiem que en sigui el responsable.

Pensem que l’E.P.S. no és més que un boc expiatori utilitzat per tal de desactivar qualsevol moviment de protesta en el nostre col·lectiu.

El judici es celebrarà el proper dijous dia 28 de febrer del 2.002 a la sala de vistes del Jutjat del Penal nº 21 a les 10:00 h. situada a la planta baixa de l’edifici dels jutjats penals de Barcelona al Passegi Lluís Companys nº 1-5.

Nosaltres estarem allà per donar suport moral al company i atendrem als mitjans de comunicació que tinguin interès en ampliar la notícia a partir de les 9:30 h. en el mateix lloc.

 

SALUT !

 

Barcelona a 26 de febrer del 2.002