SITUACIË I NOVETATS EN RELACIË AL CONFLICTE DE TR└NSIT

DesprÚs de la reuniˇ amb la Consellera i davant la voluntat de continuar negociant, hem parlat amb representats de l'empresa per demanar-los quan ens reunirÝem per aprofundir en la negociaciˇ de trÓnsit. La resposta ha estat que encara no ho saben, per˛, que, en qualsevol cas, la negociaciˇ que s'encetaria seria global, no de temes especÝfics de trÓnsit. En demanar el motiu, se'ns ha dit que era la voluntat expressada per la resta d'organitzacions sindicals. Hem manifestat que per nosaltres aix˛ era un error i que si no es canviaria d'opiniˇ, davant del qual se'ns ha dit que depenia de la voluntat de la resta d'organitzacions, les quals, ˛bviament, representen a la majoria. ╔s possible que se'ns hagi enganyat per provocar que carreguem les tintes contra les altres organitzacions, provoquem divisiˇ i es rebenti la mobilitzaciˇ o que fem un comunicat com aquest i la gent ens engegui a la merda a tots els sindicats, per˛, en qualsevol cas, entenem que caldria un posicionament mÚs clar, explÝcit i p˙blic de les organitzacions sindicals majoritÓries. Nosaltres ja hem explicat per activa i per passiva i en tots els mitjans dels que disposem que pensem que el millor Ús acabar amb el tema de trÓnsit abans de comenšar una altra cosa i hem intentat amb totes les nostres forces obrir la negociaciˇ, sols i sense Ŕxit, de moment. Potser nosaltres estem equivocats, potser ( si Ús cert el que se'ns diu des de l'empresa) els altres que sˇn mÚs i millors tenen raˇ i cal aprofitar la mobilitzaciˇ de trÓnsit per negociar temes globals, dels quals tambÚ se'n beneficiarÓ trÓnsit, per˛ cal que no s'enganyi a ning˙ i que es digui la veritat, es defensin amb arguments les estratŔgies, sense demag˛gia ni mentides. Informarem personalment als membres de la COMISSIË DE TR└NSIT sobre aquesta qŘestiˇ i ells decidiran el que cal fer, el CAT els donarÓ el suport necessari, per˛, som minoritaris i no ens queda cap mÚs remei que acatar la voluntat de la majoria. Sigui quina sigui la veritat esperemq ue hi hagi un canvi i s'acabi la negociaciˇ de trÓnsit.

A tots els companys de trÓnsit us diem NO DEFALLIU, LA MOBILITZACIË ╔S VOSTRA, NO DELS SINDICATS, PENSEM QUE, PASSI EL QUE PASSI, SI NO US RENDIU, SI CONTINUEU COM FINS ARA, L'EMPRESA NO TINDR└ M╔S REMEI QUE ABORDAR LA VOSTRA PROBLEM└TICA, FACIN EL QUE FACIN EL MAJORITARIS. En qualsevol cas, no deixeu que se us enganyi per part de ning˙ sigueu analÝtics i no us refieu de les paraules, assessoreu-vos bÚ. Estem a al vostra disposiciˇ, sigueu o no afiliats nostres.

Si l'empresa estÓ disposada a negociar hi ha 50.000 coses per arreglar i aix˛ porta temps. Dilatar resultats perjudica la campanya de prevenciˇ i pot ser que no hi hagi millores per ning˙. Si no hi ha voluntat de negociar no s'arreglarÓ res encara que passem a una negociaciˇ global, passarÓ temps i temps i la gent es cansarÓ. Aconseguint millores, ja, per trÓnsit Ús un referent per la resta del colĚlectiu.

 

SALUT !

Enric ALSINA ILLA, SG del CAT.    Barcelona a 11 de desembre del 2.002.