REUNIÓ AMB LA CONSELLERA DEL DIA 10-12-02

Passem a informar-vos resumidament de la reunió mantinguda amb la nova titular del Departament de Justícia i Interior.

La reunió ha esta de presentació, no pas de negociació, fins el punt que la Consellera s'ha reunit de forma separada amb cada organització sindical representativa. La Consellera, sense intervenció prèvia, ens ha donat la paraula per tal que li exposéssim allò que voléssim.

Els eixos de la nostra exposició han estat:

 

-         Canvis en el marc de negociació. Volem una negociació real i garantida en tots els temes. Que l'administració deixi d'imposar unilateralment la seva voluntat.

-         Greuges històrics. Situació heretada de l'anterior Conseller pel que fa a condicions de treball, horaris i sous. Necessitat de tenir en compte que un mosso d'esquadra és una persona i que se l'ha de tractar com a tal.

-         Processos selectius. Exposició crítica de la disbauxa que ha provocat l'actual sistema.

-         Manca d'efectius i problemàtica genèrica.

 

Amb aquest punts hem intentat traslladar a la Consellera la nostra visió de la realitat i problemàtica general del Cos.

També hem introduït de forma específica temes concrets com a qüestions d'absoluta actualitat, com són:

 

-         Conflicte de Trànsit. Necessitat d'aprofundir en la negociació per arribar a un pacte satisfactori per ambdues parts.

-         Protesta per la declaració de no apte del company que va quedar paraplègic en acte de servei i petició de reconsideració.

-         Situació del company processat per pels fets d'Interior amb petició que, en cas de no prosperar els recurs presentat, l'Administració no s'acarnissi amb ell. Hem explicat les circumstàncies i el nostre punt de vista sobre la seva innocència.

 

La Consellera ha pres nota de moltes de les coses que li hem explicat però sense pronunciar-se. Al final de la nostra intervenció ha reiterat el caràcter de presentació de la reunió i únicament ha manifestat la voluntat genèrica de continuar negociant tant pel que fa al conflicte obert actual de trànsit com a la resta de qüestions relatives a la situació de les condicions de treball del col·lectiu, tot plegat, però, sense cap concreció. Per tant, estem a l'espera del resultat de les instruccions que doni la Consellera per veure si s'avança en la negociació de les reivindicacions de trànsit o no i de l'establiment del marc de negociació pel que fa a les condicions de treball de tot el col·lectiu. Suposem que aviat serem convocats per continuar la negociació i esperem poder acabar satisfactòriament el conflicte de trànsit per poder passar a una negociació global, si  veritablement la Consellera vol que canviï el marc de relacions establert des de fa més de 2 anys. Continuarem informant de l'evolució que prenguin les coses.

 

SALUT !

 

Barcelona a 10 de desembre del 2.002.