REUNIÓ AMB EL DIRECTOR DE LA EPC

El Sr. Recasens ens va convocar per fer balanç del curs 2001/02. En essència fredes xifres d’aspirants al curs Bàsic aptes i no aptes, aquests últims subtilment dividits entre suspesos i renunciants.

            En aquest punt va recaure la nostra primera intervenció, doncs com ja sabeu el tema de les renuncies fa pudor. Però el Sr. Director ens va explicar que la renuncia era per evitar que un que ja es sabia suspès,  caminés com un anima en pena per les instal·lacions de Mollet. Va dir també que mai es pressionava ningú, i que el que si es feia és assessorar convenientment a l’afectat sobre allò que més el podria beneficiar, (no tocar el que no sona a l’administració amb contenciosos).

            Per cert ens va dir que si teníem coneixement d’algú que s’havia sentit pressionat per a renunciar li ho fessin saber.

            En total han estat 129 les persones que han estat efímerament vinculades amb la casa, massa gent , massa famílies com per jugar amb els seus destins per culpa d’uns processos selectius erronis i precipitats.

            Un altre tema del curs Bàsic son els models televisius de Gran hermano i Operacion Triunfo que sembla que s’imposen a la escola, tot un fet sociològic, però que creiem que una escola de Policia hauria d’estar molt per sobre.

            En aquest sentit vàrem demanar al Sr. Recasens i al Sr. Piqué com s’escollien els instructors, ens vàrem respondre que ho feien a partir d’una comissió mixta EPC i DG, però que lamentaven no poder ser ells sols qui decidissin i no poder dotar la plaça del merescut prestigi i dotació econòmica, ja que sabien que només interessava  a mossos de les últimes promocions.

            Sobre el per que el càrrec era provisional varen argumentar que així es garantia el bon nivell necessari en quant a formació, experiència etc.

            He de dir que durant aquesta conversa al sotasignant se li escapava la “risa”, doncs he participat en la pantomima del procés selectiu d’Instructors i no se a qui volien enganyar.

            Aquí he de fer un avis a les sensibilitats catalanistes del cos i de la casa, la catalanitat no esta de moda a Mossos, i es que els noiets modositos i de sabates netes als qui heu anat atorgant galons i poder al llarg dels últims anys , no estant pel rotllo de fer país i s’espanten quan un aspirant d’instructor mostra la seva preocupació per la davallada de l’ús del català al Cos.

            Ara els i toca el rebre als psicòlegs de la EPC, per que de tots els que conec i juntament amb algun estudiant de primer de carrera, son els únics que sembla que t’estiguin “escanejant”  interiorment quan parles amb ells.

           

            Pel que fa al proper curs bàsic, s’esperen 1400 alumnes que col·lapsaran la Escola i diuen que estudien diverses possibilitats. Us enrecordeu de la piscina?!

            També hi ha petits canvis pel que fa a les matèries, la assignatura de català ara serà d’atestats i llenguatge policíac, la de geografia alguna cosa així com policia i societat i finalment hi haurà una de 17h. Sobre mediació de conflictes.

            Sobre aquest temes les demandes del CAT son una descentralització de la Escola, creant delegacions territorials i/o convenis amb altres institucions, i pel que fa a les matèries volem una millor formació per a les policies Locals doncs pensem que el curs bàsic està massa enfocat a Mossos.

            Finalment vàrem preguntar al Sr. Recasens com s’escollia el professorat,  (sabeu que fer classes a la EPC vol dir una pasta) sobretot el provinent de Mossos. Ens va dir que ell demanava gent al Sr. Martorell i que aquest li aportava els “millors” en cada matèria, bé “els millors disponibles” va afegir.

            Ens varen dir també que a la escola ja tenen un ordinador que “xiula” quan algú es passa d’hores, però contràriament al que pugui semblar aquesta mesura no es positiva doncs lamentaven que la llei privés als alumnes d’autèntics Mega-cracks de la docència.

             

            Malgrat tot i com que al CAT creiem que hi ha companys molt preparats que no han tingut la possibilitat de donar classes hem demanat un concurs per a la selecció de personal docent obert a tothom.

 

            I ara ve la “coletilla” dedicada als altres sindicats, la única preocupació dels quals era que la EPC els hi reconegués els cursos de pa sucat amb oli que organitzen, sense comentaris.

           

           

                                                                        Marc Salas. Secretari de Serveis Sindicals