ANÒNIM (I VAN......)  TRÀNSIT GIRONA

 

Hem rebut via fax un escrit semi-anònim denunciant tot un seguit de circumstàncies relatives al servei de trànsit de Girona. L'escrit es dirigia originàriament a la UGT i demanava la intervenció i unitat sindical. Suposem que l'autor també ens l'ha remés a nosaltres per veure si fem alguna cosa. Bé, anem a pams:

Les pràctiques de planificació que denuncia l'autor, al nostre entendre són il·legals. No es pot planificar festa en un dia planificat com de treball i s'han d'aplicar coeficients quan es treballa amb hores de romanent. Després de set dies de treball se n'han de gaudir dos de festa, no pas un. Fer el servei de valissa no és il·legal, però, sí impropi, i suposem que la opinió pública es sobtarà si se n'assabenta que enlloc de vigilància del trànsit, de nit, es fa feina de transportista.

Amb l'empresa no hi ha cap tipus de negociació, a pesar que alguns li facin de comparses assistint a reunions. El CAT, si disposa de suficient informació i documentació, en alguns casos, pot presentar recurs a algunes d'aquestes qüestions i obtenir sentències favorables que eliminin aquesta precarietat. En d'altres casos caldrà recórrer a títol individual, sempre, evidentment, amb el suport, assessorament i la feina feta pel sindicat. Ara bé, per a que el CAT actuï no n'hi ha prou amb un escrit semi-anònim, ens cal el vostre suport, que algú o alguns dels que esteu destinats a trànsit Girona mantingueu contacte amb nosaltres i ens faciliteu aquesta informació concreta i documentació que ens cal. Actualment, no tenim cap afiliat a trànsit Girona, molt menys un enllaç o delegat, per tant, ni ens arriba informació ni tenim el suport mínim com per incidir.

Així doncs, podeu continuar comptant amb el sindicat que actualment estigueu afiliats i demanar la seva intervenció o canviar la vostra confiança. Si un, dos o trenta, esteu disposats a lluitar pels vostres drets i voleu comptar amb el CAT com la eina idònea per aquesta finalitat  poseu-vos en contacte amb nosaltres.

En aquest Cos només hi ha un sindicat que es dedica a lluitar pels drets del col·lectiu, que es preocupa per la gent i, lamentablement, no compta amb el suport majoritari. La gent atorga el seu suport a les acadèmies de formació, per tant, ja tenen el que volen i no poden exigir a una acadèmia que els serveixi d'instrument de lluita. Nosaltres no ens ajuntarem mai amb gent que traeixen al col·lectiu o que actuen en connivència amb l'empresa. Les afirmacions categòriques que expresso les he extret de molts fets i molts anys de lluita i el qui no s'ho cregui, allà ell, però, així ens va. El que no pensem fer és renunciar a la història, a l'experiència, començar cada dia de nou, anar de fracàs en fracàs i ensopegar sempre amb la mateixa pedra. Els qui vulgueu lluitar i comptar amb nosaltres, ja sabeu el que heu de fer.

 

SALUT !

 

 

 

Enric ALSINA ILLA, Secretari General del CAT.

Barcelona a 19 de juny del 2.002.